Lansare_Mihai_Zgondoiu

Lansare de carte: Mâna de aur a artistului | Mihai Zgondoiu

Lansare_Mihai_ZgondoiuMiercuri, 6 noiembrie, de la ora 18:30, vă invităm în Ceainăria Cărturești Verona, pentru lansarea titlului “Mâna de aur a artistului”, de Mihai Zgondoiu, un volum care aduce laolaltă proiecte personale și de grup ale artistului: Mâna de aur a artistului, Libertatea ca șablon, Cartea Sfârșitului, Libertate, Visa Poems, Zborul.20, Eu Matriță, EU, Covorul roșu, Linia roșie, Somnul lui Lenin, Păpuși sovietice, Cinzeci și șase de povești de sfârșit, Kitsch-me.

Prezintă:
Olivia Nițiș, curatoare
Cristian-Robert Velescu, istoric și critic de artă

Proiectul “Mâna de aur a artistului” a fost expus între 5 și 20 aprilie 2013 în spațiul de artă contemporană Aiurart. Pentru imagini din cadrul vernisajului puteți accesa galeria foto.

Mihai Zgondoiu practică o artă de observație în care ironia, uneori foarte tranșantă, alteori subtilă, chestionează modelele culturale, prejudecățile din mediul artistic, statutul artistului contemporan, folosindu-se în același timp de apropiere, de auto-supunere la rigorile kitsch-ului (proiectul KITSCH-ME, 2008). Discursul auto-referențial nu este niciodată grav, el păstrând doza de detașare și starea de “having fun”, o soluție de luciditate creativă. “Mâna de aur a artistului” (2011-2013) a fost ideea creativă în urma unui accident fizic, o fractură carpiană, care ar fi avut drept consecință tocmai blocarea abilității creative, manualitatea din procesul artistic. Proiectul este un contra-răspuns, în contextul definirii identității artistice în raport cu reprezentarea sa în sfera publică.” (Olivia Nițiș)



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.