astaegermania

Proiecţii de filme germane @ Cărtureşti Timişoara : “Asta e Germania … şi chiar mai mult!”

Librăria Cărtureşti, str. Mercy, nr. 7, Timişoara. Începând din 14 octombrie 2010, ora 19

În colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi librăria Cărtureşti

 Centrul Cultural German Timişoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi Cărtureşti vă invită începând cu data de 14 octombrie la o serie de filme, sub tematica vieţii cotidiene germane. Filmele vor fi prezentate din 2 în 2 săptămâni, întotdeauna joia, de la ora 19, la ceainăria librăriei Cărtureşti de pe strada Mercy nr. 7.

Program:

14 octombie, Berlin is in Germany (2001), dramă, 90 min.

Martin este trimis la închisoare încă dinainte de 1989. Când este eliberat, 11 ani mai târziu, reunificarea Germaniei a avut deja loc, iar Martin se confruntă cu o viaţă nouă. Plin de speranţă şi cu ceva bani din est în buzunar, începe să îşi clădească din nou viaţa. Dar curând se ivesc problemele, pentru că fosta lui iubită s-a căsătorit între timp, iar fiul lui nu ştie nimic despre el. În plus, autorităţile îi pun beţe în roate când vrea să îşi ia examenul de şofer de taxi.

28 octombrie, Wer früher stirbt, ist länger tot (2006), comedie, 104 min.

Sebastian, de 11 ani, simţindu-se vinovat de moartea mamei sale, încearcă să îşi spele păcatele, însă lucrurile îi scapă de sub control.

11 noiembrie, Schultze gets the blues (2003), dramă, 114 min.

Viaţa de rutină a lui Schultze începe să se schimbe din momentul în care acesta, împreună cu prietenii săi, sunt pesnionaţi anticipat.

25 noiembrie, Knallhart (2006), dramă, 98 min.

După ce Michael (15 ani) se mută împreună cu mama sa într-un cartier periculos din Berlin (Neuköln), băiatul intră în conflicte cu Erol şi trupa sa brutală.

9 decembrie, Vier Minuten (2006), dramă, 112 min.

Pianista Traude Krüger dă lecţii de pian într-o închisoare pentru femei, unde o întâlneşte pe Jenny (21 ani), care deşi este agresivă, are un talent muzical deosebit.

Seria de filme va continua în luna ianuarie.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.