OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Q U A D R A T U R E op & stencil

OLYMPUS DIGITAL CAMERABianca Predoi

Portret în ulei / pînză / pet cu folie transparentă

13 – 28 Februarie 2014, Cărturești Verona

Vernisajul va avea loc joi, 13 Februarie 2014, ora 18.30,

cafeneaua librăriei Cărturești, str. Arthur Verona, nr. 13-15, București

Quadrature Op&Stencil este interpretarea plastică a primelor instanțe ale percepției vizuale. Ele se referă la recunoașterea chipurilor și la contururi. Codul este simplu, nu inovează și nu are pretenția de a vrea să schimbe ceva. Portretul realist ascuns în fragmentele structurate ale unor geometrii înșelătoare, ale unor iluzii optice, se închide monocrom în lucrările fară protecție pet și prinde contur în decupajele de tip stencil tăiate în profunzimea de asemenea iluzorie a pînzei.

Quadrature Op este un joc între umbrele unor geometrii bidimensionale de tipul iluziilor optice ale Op Art și materialitatea pînzei desenate.  Folia transparentă protectoare care le desparte oferă privitorului propria oglindire și, simultan, frînturi din portretul ascuns în plan îndepărtat.

Quadrature Stencil este ‘prescurtarea’ imaginii în drumul spre semn, printr-o formulă tranzitorie, stilizată, aproape primară; sau invers, semnul devine portret, surprins într-un instantaneu oarecare.

Născută la Brașov în 1972, Bianca Predoi pleacă la studii în Florența, unde participă la diverse expoziții, primind în 1992 premiul „Giuseppe Pescetti” pentru grafică. Studiază apoi arhitectura la București, continuînd să picteze. Expune în galerii din Florența, București, Timișoara, Florida și Zurich fiind invitată să participe la bienale și tîrguri de artă vizuală/contemporană din Roma, Berlin, New York, Londra și Viena.  În modul său de a privi și a expune lumea se regăsește o amprentă arhitecturală, cu propriile reguli de compoziție, lumină și spațialitate. În această de/formare a privirii, portretele și lucrările sale, în general, apar drept obiecte complet studiate. În prezent trăiește și lucrează la București.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.