Confesiunile unui librar_Banner Insta (1)

Shaun Bythell, faimosul librar scoțian, vine în România

Shaun Bythell, librarul scoțian cunoscut de cititorii de pretutindeni drept cel care a împușcat un Kindle, vine la Cărturești Verona, joi, 7 decembrie, ora 18:30.

Dialogul cu Shaun Bythell, desfășurat în limba engleză, va fi purtat de Vlad Niculescu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați librari din România, cofondator al librăriei independente  Anthony Frost, astăzi, managerul Librăriei Cărturești & Friends.

Cu această ocazie, va fi lansată și ediția în limba română a volumului Confesiunile unui librar, un jurnal pentru cititorul pe care-l întâlnești în anticariate și librării, „una dintre cele mai amuzante cărți de memorii scrise de un librar”, în viziunea criticilor de la The New York Times.

Prima carte de Shaun Bythell tradusă în limba română, Jurnalul unui librar, s-a aflat pe lista primelor șase titluri cu care a debutat colecția Anansi. World Fiction, în septembrie 2020. Cartea, o perspectivă asupra relației dintre micii proprietari de afaceri din lumea cărții și giganți precum Amazon, a fost primită cu entuziasm de cititorii români, situându-se în lista celor mai vândute titluri publicate la Editura Pandora M. Volumele Jurnalul unui librar și Confesiunile unui librar au apărut în traducerea Mihaelei Buruiană.

Shaun Bythell este din 2001 proprietarul anticariatului The Bookshop din Wigtown, cel mai mare magazin de acest fel din Scoția. În 2010 a înființat pagina de Facebook a magazinului, unde postează observații acide legate de întrebările stupide, trăsnite sau comentariile răuvoitoare ale clienților săi. A debutat în 2018 cu Jurnalul unui librar, unde relatează evenimentele cotidiene din viața unui vânzător de cărți vechi, care arată cu totul diferit de versiunea idilică pe care o avem cu toții în minte. În 2019 a publicat Confesiunile unui librar, urmată în 2020 de volumul Seven Kinds of People You Find in Bookshops (Șapte feluri de oameni peste care dai în librării).There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.