short bites

Short Bites: film scurt – gustări scurte!

Pentru prima oară în România, Daazo.com, Centrul European de Scurtmetraj organizează o seară de scurtmetraj în colaborare Cărtureşti.
Short Bites va combina proiecţia de film scurt cu gustări rapide şi dulci pregătite cu grijă şi dibăcie de Sisters Kitchen.
De la animaţii despre sensul vieţii (Lifeline, r: Ducki Tomek) la comedii despre cum e să-ţi bagi nasul în oala altuia (Tripe and Onions, r: Szirmai Márton), sau filme care în două minute ne dau un indiciu despre simplitatea aparentă a vieţii (LXIV, r: Diamian Livesey).
Proiecţia durează o oră. Publicul este aşteptat în podul librăriei Cărtureşti, pe 9 noiembrie, la ora 19,00. Intrarea este liberă.

Lista filmelor din program:

Ujj Mészáros Károly: Alena’s Journey, 17 min. (realizat în cadrul Sarajevo City of Film, workshop iniţiat de festivalul de film de la Sarajevo)

Mundruczó Kornél: Little Apocrypha, 6 min. (Cel mai bun film experimental, Hungarian Film Week, Ludwigsburg European Short Film Biennale, Menţiune Specială).

Szirmai Márton: Tripe and Onions, 7 min. (“Cel mai bun scurtmetraj” la festivalul din Valladolid, si menţiune specială la Festivalul Internaţional de la Sarajevo)

Damian Livesey: LXIV, 2 min. (film de licenţă, 2011, Staffordshire University)

Glaser Kati: Fin 10 min. (film de licenţă la Universitatea de Arte din Budapesta, 2008, premiul cel mare la KAFF, festival internaţional de animaţie din Ungaria)

Ducki Tomek: Lifeline, 7 min. (film de licenţă la Universitatea de Arte din Budapesta, 2007, premiul cel mare la KAFF, festival internaţional de animaţie din Ungaria, premiul cel mare la Tabor Film Festival, Croaţia)

Cristina Groşan: Sputnik, 13 min. (selecţionat la Festivalul Internaţional de la Reykjavik, la categoria film studenţesc, film de licenţă la Universitatea Babeş Bolyai, 2010)

Daazo.com este o platformă online cu mii de scurtmetraje la dispoziţia publicului: de la scurtmetraje renumite, câştigătoare de Palm D’Or sau Oscar până la scurtmetraje uploadate de useri, şi filme studenţeşti.
Pe lângă o largă colecţie de filme, Daazo.com ţine pasul cu lumea scurtmetrajului informând periodic amatorii filmului scurt despre workshopuri, concursuri de scenarii, şi masterclass-uri de film. (blog.daazo.com)
Short Bites este primul dintr-un şir de proiecţii de film pe care Daazo.com îşi propune să le organizeze în marile oraşe ale Europei.

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.