palma afis

Un autor de marcă în România: Felix J. Palma la Cărturești

Editura Trei, cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România, vă invită la evenimentul de lansare a cărţii Harta cerului, scrisă de Felix J. Palma.

Autorul spaniol se întâlnește cu cititorii din România, miercuri 26 septembrie, la ora 18.00, în Librăria Cărtureşti Verona.

Alături de scriitor vor fi prezenți Excelenţa Sa Domnul Estanislao de Grandes Pascual, Ambasadorul Spaniei în România, directorul Institutului Cervantes Dl. Juan Carlos Vidal García, criticul literar Dan C. Mihăilescu, traducătoarea Ana Maria Tamaş și directorul editorial al Editurii Trei Magdalena Mărculescu.

Despre carte:

În călduroasa vară a anului 1835, un bărbat a făcut lumea să viseze, susţinând că Luna e locuită de unicorni, de oameni-lilieci şi alte fiinţe fantastice.

După mai bine de 70 de ani, strănepoata lui, Emma Harlow, ştie că se va putea îndrăgosti numai de cineva care, ca şi străbunicul ei, să fie în stare să înflăcăreze imaginaţia contemporanilor.

Pentru aceasta îi cere milionarului Montgomery Gilmore, cel mai neobosit pretendent al ei, să reproducă in­vazia marţiană descrisă de H. G. Wells în romanul Războiul lumilor. Iar pentru Gilmore, nimic nu e imposi­bil: marţienii vor invada Pământul, chiar dacă, de data aceasta, va fi din iubire.

Harta cerului face parte dintr-o trilogie. Prima parte, Harta timpului, a apărut la Editura Trei, în 2011.

„Un savuros amestec de genuri.“ — The Washington Post

„Un uluitor carusel de erudiţie şi extravaganţă.“  — Le Nouvel Observateur

„Cititorii care se vor aven­tura în această călătorie vor fi recompensaţi cu prisosinţă. Félix Palma împleteşte istoria şi fantasticul într-o poveste de dragoste impre­sionantă, condimentată cu nenumărate aventuri.“ — Booklist

„Pur şi simplu sclipitor.“ — Publishers Weekly

Despre autor:

Félix J. Palma este unul dintre cei mai originali scriitori spanioli, iar una dintre mărcile scrisului său este aceea de a insera fantasticul în cotidian. A publicat cinci cărţi de povestiri, care i-au adus multe premii, printre care Premiul Tiflos în 2001 şi Premiul Iberoamericano în 2003.

Harta cerului face parte dintr-o trilogie. Prima parte a trilogiei – Harta timpului – a fost recompensată cu prestigiosul Premiu Ateneo de Sevilla în 2008. Publicată în peste 25 de ţări, ea l-a consacrat definitiv pe Félix J. Palma ca prozator.

Vă invităm la un dialog spumos și incitant cu Felix Palma în cadrul intim-cultural asigurat de Librăria Cărturești Verona.

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.