Ziua Europeana a Limbilor

Ziua Europeană a Limbilor

Ziua Europeana a LimbilorTraversează Europa într-o excursie lingvistică de Ziua Europeană a Limbilor, ce va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, la Grădina Verona, în spatele Librăriei Cărturești, de la ora 11.00, până la 17.00.

Învață să comanzi cafea în italiană, să cumperi un bilet la concert în germană, să ceri indicații pentru cel mai apropiat restaurant în maghiară sau însușește-ți alte unelte din „travel kit”-ul de care ai nevoie atunci când călătorești, la unul din cele 12 mini-cursuri de limbi europene care vor avea loc dimineața sau vino în grădină să participi la jocuri lingvistice care îți pot aduce premii constând în cărți, dicționare, ghiduri de conversație și răcoritoare servite pe terasă. Tema evenimentului din acest an este „Călătorie” și se referă la „Anul European al Cetățenilor”.

Evenimentul a fost pregătit de către institutele culturale ale țărilor europene din București, membre ale EUNIC – Rețeaua Europeană a Institutelor Naționale de Cultură cu sprijinul Librăriei Cărturești și a Reprezentanței Comisiei Europene la București. Se desfășoară în cadrul proiectului LinguaFest 2013, coordonat de Comisia Europeană, care include și acordarea Certificatelor Lingvistice Europene, precum și Cafeneaua Literară cu tema „Cetățenia europeană și dialogul intercultural”, care vor avea loc pe 26 septembrie, la Reprezentanța Comisiei Europene din str. Vasile Lascăr nr. 31.

Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 24 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente. Tocmai pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice și pentru a încuraja învățarea limbilor străine, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Zilei Europene a Limbilor.

MINI-LECȚII DE LIMBI EUROPENE

în cadrul

Lingua Fest 2013 – Ziua Europeană a Limbilor

28 septembrie, Café Verona, în incinta librăriei Cărturești

Program



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.