filme copii animate

Filme animate pentru copii: povești fantastice și educative de văzut în familie

Copiii au nevoie de eroi și de povești, iar accesul la filme potrivite pentru vârsta lor, îi va pune față în față cu eroi adevărați, îi va fascina, le va deschide orizontul și provoca imaginația. Cu filmele animate cei mici pășesc pentru o oră, două, trei într-o lume fantastică, aflată de cealaltă parte a ecranului., iar fiecare călătorie aduce cu sine, pe lângă zâmbete și voie bună, și o lecție de viață importantă. Descoperă recomandările noastre de filme animate pentru copii care îi ajută să se dezvolte și să se cufunde în lumi de poveste.

Elliot: O poveste de Crăciun (2018)

Atunci când unul dintre renii lui Moș Crăciun anunță brusc că se pensionează, e nevoie urgentă să i se găsească un înlocuitor! O veste mai mult decât extraordinară pentru Elliot care, ajutat de Hazel, prietena lui cea mai bună, e mai mult decât hotărât să dovedească lumii întregi că el e cea mai potrivită alegere și trebuie să facă parte din echipa Moșului. Cei doi pornesc către Polul Nord ca să participe la probele din concurs, dar descoperă curând că un mare dezastru pune în pericol Crăciunul.

Elliot: O poveste de Crăciun este un film de Crăciun pentru copii înduioșător și educativ care transmite un mesaj puternic atât pentru cei mici, cât și pentru adulți: cei care îndrăznesc să aibă visuri mărețe, reușesc să găsească puterea de a le transforma în realitate.

Salma și Misterul Cărții Magice (2019)

Salma este o fată de șaisprezece ani, orfană, care nu și-a cunoscut niciodată părinții biologici și care trăiește în orașul mexica Santa Clara. Salma și-a petrecut o mare parte din viață căutând indicii despre părinții ei, fără niciun rezultat. Până într-o zi, când descoperă o carte specială, plină de povești despre trecutul orașul natal și despre istoria locuitorilor săi și decide să pornească într-o aventură împreună cu cei mai buni prieteni pentru a-și găsi părinții.

Salma și misterul cărții magice, este un film de animație, ideal atât pentru copii, dar și pentru adulții care vor să se relaxeze și să se bucure de o lume fantastică. Filmul reușește să transmită cu putere, dar și emoție lecții importante despre perseverență, familie, prietenie, curaj și dragoste nemărginită.

Gașca Animăluțelor DC (2022)

Krypto Super-Câinele și Superman sunt doi prieteni buni, nedespărțiți care împărtășesc aceleași superputeri și luptă împotriva criminalității în Metropolis. Însă, când Superman și restul eroilor din Liga Justiției sunt răpiți, Krypto este nevoit să apeleze la ajutorul unui grup de animale fără stapan – Ace cainele, PB porcul cu burta, Merton țestoasa și Chip veverița. Krypto trebuie să-i convingă să-și stăpânească puterile recent descoperite și să-l ajute să-i salveze pe supereroi până nu e prea târziu.

Gașca Animăluțelor este un film animat pentru copii plin de acțiune, râsete și momente încărcate de emoție. Din această poveste fermecătoare, copiii vor înțelege mai bine valoarea prieteniei și importanța curajului și a perseverenței în atingerea scopurilor pe care le au.

Hotel Transilvania (2011)

Cum ar fi dacă ai afla că există un hotel ascuns adânc în inima munților, în care se strâng toţi monştrii arhicunoscuţi din poveştile noastre de groază? Ei bine, acesta se numeşte Hotel Transylvania, condus şi organizat de Dracula de generaţii întregi, iar monștrii sunt mai blânzi și mai simpatici decât te-ai aștepta.

Hotel Transilvania este o poveste simpatică, inedită și haioasă, care învinge toate prejudecățile și ni-l înfățișează pe fiorosul Conte Dracula drept un tată atent, iubitor și implicat, care ar face orice de dragul fetiței sale. Hotel Transilvania vorbește despre acceptare, despre relația dintre părinți și copii și nevoia unei comunicări cât mai strânse, astfel încât să înțeleagă pe deplin puterea legăturii lor afective și a dragostei. Totodată, filmul îi învață pe copii că iubirea nu ţine cont de rasă, de culoarea pielii, de naţie sau de limbă.

Aventurile lui Smallfoot (2018)

Aventurile lui Smallfoot spune povestea unui Yeti care este convins de existența unor creaturi fantastice numite „oameni”. După ce întâlnește în sfârșit un om, în sufletul lui Smallfoot se naște o dorință arzătoare de a descoperi unde trăiesc aceștia și ce alte lucruri mai există în lume în afară de oameni. Totodată, Smallfoot vrea să dovedească tribului în care trăiește că oamenii sunt reali, astfel că pornește în căutarea „piciorului mic”, omul în limbajul Yeti. 

Cu multă acțiune, emoție și scene amuzante care sunt un deliciu atât pentru cei mai mici, cât și pentru cei mai mari, Aventurile lui Smallfoot este un film animat pentru copii care are toate ingredintele pentru a ajunga în lista cu animații preferate de văzut în familie.

Mosley: Povestea Trolifanților (2019)

Mosley, alături de familia lui de Trolifanți patrupezi, trăiește ca simplu muncitor la ferma deținută de Simon, un bărbat crud și nemilos. Când fiul său îi arată ce a descoperit într-o peșteră, și anume desene care reprezentau Trolifanți ca și ei, cu deosebirea că aceștia umblau drept, în două picioare, și aveau… mâini, Mosley se răzvrătește și decide că timpul să-i găsească pe Cei Drepți. Astfel, pornește într-o aventură fantastică pentru a-și salva familia și, spre marea lui surpriză, află un secret care îi dezvăluie adevărul despre propriul său neam.

Mosley: Povestea Trolifanților este un film animat educativ și emoționant care vorbește despre curaj, iubire și puterea de a-ți depăși limitele și a lupta împotriva nedreptăților. Personajele simpatice, imaginile colorate și replicile de-a dreptul savuroase fac din acest film unul care merită inclus pe listă, mai ales că are și numeroase componente educative.

Primul Crăciun (2017)

Primul Crăciun spune povestea unui măgăruș curajos pe nume Bo și a prietenilor săi, în timp ce devin eroii neobișnuiți ai primului Crăciun. Sătul de munca zilnică de la moara din sat, Bo își găsește într-un final curajul de a se elibera și pornește în aventura vieții lui. În călătoria sa, el face echipă cu Ruth, o oaie drăgălașă care și-a pierdut turma și Dave, un porumbel cu aspirații înalte. Animația prezintă originile Crăciunului din perspectiva animalelor care și-au adus aportul la nașterea lui Iisus. Povestea transmite un mesaj şi prin intermediul simbolului „Steaua”, cea care declanşează în Bo dorinţa de a-şi schimba viaţa, de a o pune în slujba unui scop mai înalt.

Incredibilii (2004)

Printre cele mai îndrăgite filme de animație pentru copii, Incredibilii aduce în prim-plan o întreagă familie de supereroi, nevoiți să se prefacă a fi niște cetățeni normali, fără puteri supranaturale. Dacă la început planul lor pare că merge conform celor stabilite, când un răufăcător care vrea să subjuge lume cu o armată de roboți își face apariția, întreaga familie de Incredibili este nevoită să-și dezvăluie adevărata identitate. Plin de momente de suspans, dar și de replici care stârnesc zâmbete și voie bună, Incredibilii merită adăugat pe lista filmelor animate pentru copii de vizionat sâmbătă seara, în familie. 

Poveste de Crăciun (2009)

După cartea cu același nume, Poveste de Crăciun este un film animat pentru copii și adulți deopotrivă, care vorbește despre despre transformare, bunătate și adevăratul spirit al sărbătorilor de iarnă. Scrooge se regăsește în preajma sărbătorilor la fel de zgârcit și morocănos ca de obicei, însă cele 3 fantome ale Crăciunului trecut, prezent și viitor îl duc într-o călătorie extraordinară care îi va arăta momente cheie din viața bătranului și care îl va determina să repare răul făcut celor din jur înainte de a fi prea târziu.

Cu râsete, lacrimi și, în cele din urmă, un sentiment înduioșător de speranță, călătoria bătrânului Ebenezer Scrooge te va purta prin încântătoarea lume a Londrei victoriene. În versiunea animată pe care o propune regizorul Robert Zemeckis, bătrânulmizantrop și zgârcit, Ebenezer Scrooge, este interpretat de nimeni altul decât Jim Carrey.

Crăiasa Zăpezii 3: Foc și gheață (2016)

Crăiasa Zăpezii 3 o aduce din nou în prim plan pe Gerda, care încearcă să descopere adevărul din spatele legendei care terorizează ținutul trolilor. Din greșeală, Gerda și noul ei prieten, Rollan, sunt sunt loviți de vraja focului și a gheții. Dacă la început tot pare amuzant, deoarece Rollan poate produce foc din degete, iar Gerda poate îngheța orice, curând puterile lor scapă de sub control și sunt nevoiți să găsească urgent soluția de a reveni la normalitate. Curajul, curiozitatea și integritatea de care dau dovadă personajele vor fi un exemplu pozitiv pentru copiii care vizionează filmul.

Deasupra tuturor (2009)

Un film animat uimitor și emoționant, Deasupra tuturor e povestea unei aventuri incredibile ce depășește granițele vârstei, o aventură în care nici măcar cerul nu mai e limita. Imaginația și curiozitatea îi poartă pe cei mai neașteptați parteneri, băiețelul Russell și bătrânul Carl, pe tărâmuri misterioase, într-o peripeție de proporții. Prin intermediul acestei prietenii surprinzătoare, construite pe fundația visurilor grandioase ale celor doi eroi simpatici, copiii descoperă importanța empatiei, integrității, muncii în echipă și că, uneori, cele mai frumoase aventuri sunt cele la care nu te aștepți.

WALL-E (2008)

După ce pământenii au distrus planeta, iar supraviețuitorii s-au mutat pe o navă spațială, tot ce a mai rămas din vechile tărâmuri este doar praf, pulbere și Wall-E, un robot isteț al cărui scop e să colecteze gunoiul pe un Pământ nelocuibil. Sarcină pe care o îndeplinește cu responsabilitate până când o întâlnește pe Eve, o roboțică de cercetare. Prins în mrejele dragostei, Wall-E o urmează peste tot în galaxie și din această călătorie se naște un film de aventură haios și profund, în care se strecoară, deloc subtil, critica la adresa consumerismului și a felului în care oamenii contribuie la schimbările climatice și de mediu.

O bijuterie artistică marca Pixar, WALL-E este mai mult decât un film animat profund și emoționant, ci și un îndemn de a proteja planeta și a reduce consumerismul. Filmul trage un semnal de alarmă și transmite mesajul de a proteja planeta până nu e prea târziu, într-o manieră prietenoasă, pe înțelesul tuturor.

Pe lângă o serie de lecții și sfaturi educative care să-i ajute în evoluția lor de zi cu zi, filmele animate pentru copii, alese potrivit vârstei lor, îi ajută să asimileze cuvinte, expresii sau cântece noi, care le vor îmbunătăți exprimarea și vocabularul. Descoperă și mai multe filme de animație pentru copii pe rafturile Cărturești și organizează o seară în familie memorabilă. 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.