Filme de Cannes

Filme de Cannes la București

Filme de CannesPrimele ediții ale Festivalului de la Cannes au fost un eveniment social. Toată lumea pleca acasă cu un premiu, simțul competitivității era aproape inexistent, promovarea cinema-ului European prima. Datorită creșterii numărului de vedete prezente pe covorul roșu și a notorietații internaționale, festivalul a crescut an de an în reputație, în competitivitate, în interes internațional, în numărul de filme selectate si de cineaști importanți prezenți în mica localitate din sudul Franței.

Cu câteva excepții notabile, istoria Cannes-ului coincide cu istoria filmului de după Al Doilea Război Mondial, iar acest aspect nu trebuie neglijat când apreciem valoarea festivalului. Gândindu-ne că regizori precum Rosellini, Wilder, de Sica, Welles, Clouzot, Fellini, Buñuel, Visconti, Antonioni, Coppola, Scorsese, Kurosawa, Wajda, Wenders, Kusturica, Lynch, frații Coen, frații Dardenne, Kiarostami, von Trier, Polanski, van Sant sau Haneke (lista e mult mai vastă și diversificată), au plecat de la festival cu Palme D’Or – ul, putem înțelege de ce Cannes-ul este cel mai așteptat eveniment al anului pentru cinefili si cineaști.

Din multitudinea de filme prezentate în festival pe parcursul anilor, ne bucurăm să vă putem oferi o parte din filmele selectate și premiate de juriul festivalului. Retrospectiva Maurice Pialat e prezentă și în rafturile librăriei noastre, precum și filme ale mai recenților premiați la Cannes: Kechiche, Malick, Weerasethakul sau Mungiu.

Vă invităm să vă faceți propria selecție, să acordati propriile premii și să vă creați propriul festival de la Cannes.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.