Filme pentru copii

20 de animații și filme pentru copii, perfecte de văzut în familie (și care vor atinge și inimile părinților)

E sâmbătă seara, ați luat cina în familie, ați povestit pe îndelete despre aventurile săptămânii care e pe cale să se încheie, iar apoi vă strângeți toți pe canapea și vă pregătiți de o nouă călătorie: pentru o oră, două, trei pășiți în lumea fantastică, aflată de cealaltă parte a ecranului televizorului. 

Fie că vă ascundeți împreună cu Harry Potter sub Pelerina Invizibilității, discutați amuzați despre ghidușiile iepurașului Peter sau reflectați alături de Wall-E la impactul nostru asupra planetei – filmele pentru copii bine alese pot da naștere dialogurilor în sânul familiei, pot întări legăturile emoționale și dezvolta creativitatea și sunt modul perfect de relaxare.

De la animații dinamice la filme educative, de comedie sau de aventură,de la desene cu prințese Disney la filme artistice – universul cinematografic îți pune la dispoziție nenumărate opțiuni de filme pentru copii. 

Descoperă printre acestea o selecție a celor mai bune filme de văzut cu familia – filme clasice care au rezistat testului timpului sau filme lansate recent, filme amuzante sau care dau de gândit, străine sau românești. 

Recomandările Cărturești pentru cele mai bune filme pentru copii:

Familia Addams (Animatie, 2019)

filme pentru copii dublate in romana
Poți comanda filmul aici.

O poveste inedită, plină de umor, mister și extravaganță, Familia Addams îi va încânta atât pe copii și pe adolescenții, dar și pe părinți.  Versiunea pentru copii, dublată în limba română surprinde perfect excentricitățile bizarei familii Addams, pe care generații la rând au ajuns s-o îndrăgească – mai întâi prin intermediul benzilor desenate, a numeroaselor seriale, până la variantele live action din anii ’90.

Yeti: Omul zăpezilor (Animație, 2019)

filme de aventura pentru copii dublate in romana
Poți comanda filmul aici.

Yeti: Omul zăpezilor e un înduioșător film animat pentru copii, subtitrat în limba română, care spune povestea lui Yi, o adolescentă din Shanghai care descoperă pe acoperișul casei sale un Yeti și decide, alături de doi prieteni, să ajute creatura magică să ajungă acasă, pe muntele Everest. Dezvăluind mesaje despre mediu, importanța lucrului în echipă, onoare, importanța de a-ți oferi ajutorul și de a-ți proteja prietenii, animația se remarcă totodată și prin felul în care portretizează cultura chineză. În timpul vizualizării, copilașii vor fi fascinați să afle mai multe despre locurile minunate care se ascund în inima Chinei și în spectaculoasa regiune a munților Himalaya. 

În căutarea lui Dory (Animație, 2016)

cele mai bune filme pentru copii dublate
Poți comanda filmul aici.

În 2003, creatorii Pixar au dat lovitura cu mult îndrăgitul film pentru copii, În căutarea lui Nemo, o animație care a atins coardele sensibile ale cinefililor de toate vârstele, iar 13 ani mai târziu, studioul a revenit cu o continuare de excepție. În căutarea lui Dory e un film simpatic și educativ pentru copii, care urmărește aventurile lui Dory, peștișorul albastru energic, sufletist, dar care uită foarte repede totul, cu excepția scopului care o motivează să străbată oceanul: în ciuda tuturor obstacolelor, Dory vrea să-și regăsească familia. Chiar dacă în versiunea dublată, vocea inconfundabilei Ellen Degeneres lipsește, filmul reușește să transmită cu aceeași putere lecții importante despre perseverență, familie, prietenie, curaj și dragoste nemărginită. 

Întors pe dos (Animație, 2015)

filme pentru copii in romana
Poți comanda filmul aici.

Cel mai bun film de animație al anului 2015, Întors pe dos, e un film educativ pentru copii cu o puternică încărcătură emoțională care îi va face atât pe micuți, cât și pe părinți să se gândească  la complexitatea emoțiilor cu care se confruntă zi de zi. Cu un scenariu original și atrăgător, cu imagini viu colorate și personaje hazlii, pelicula urmărește povestea lui Riley, o fetiță de 11 ani a cărei lume e întoarsă pe dos când e nevoită să se mute în alt oraș alături de familie. Această schimbare majoră o face pe Riley să se confrunte cu o mulțime de stări și emoții, cărora, fetiția învață să le facă față. Vizionând filmul împreună cu copiii, veți putea deschide un dialog sincer despre emoții, trăiri și amintiri și cât de mult ne influențează acestea viața. 

Povestea jucăriilor 3 (Animație, 2010)

filme animate pentru copii
Poți comanda filmul aici.

Premiat în 2011 cu prestigiosul Oscar pentru cel mai bun film de animație, Povestea jucăriilor 3 urmărește continuarea aventurilor fantastice ale celebrelor jucării, în frunte cu șeriful Woody și astronautul Buzz Lightyear, după ce „copilul lor” Andy pleacă la colegiu. Pixar ne-a obișnuit cu desene care îi fascinează pe copiii și îi sensibilizează pe adulți, iar al treilea film din seria Povestea jucăriilor nu dezamăgește. Personajele îndrăgite îi vor învăța pe cei mici lecții importante despre loialitate, prietenie, iar adulților le vor aminti cu drag despre jucăriile care le-au marcat copilăria. 

Deasupra tuturor (Animație, 2009)

cele mai bune filme animate
Poți comanda filmul aici.

Un film animat uimitor din punct de vedere vizual și surprinzător de emoționant, Deasupra tuturor e povestea unei incredibile aventuri ce depășește granițele vârstei, o aventură în care nici măcar cerul nu mai e limita. Imaginația și curiozitatea îi poartă pe cei mai neașteptați parteneri, băiețelul Russell și bătrânelul Carl, pe tărâmuri misterioase, într-o peripeție de proporții. Prin intermediul acestei prietenii surprinzătoare, construite pe fundația visurilor grandioase ale celor doi eroi simpatici, copilașii vor învăța despre importanța empatiei, integrității, muncii în echipă și vor descoperi că uneori cele mai memorabile aventuri sunt cele la care nu te aștepți. 

Neînfricata (Animație, 2012)

cele mai bune desene animate
Poți comanda filmul aici.

Neînfricata nu e un film obișnuit despre prințese. Este, în schimb, o poveste despre curaj, descoperire de sine, tradiții și familie. Mirida, fiica regelui stăpân peste un regat mistic scoțian, este o prințesă atipică, care sparge toate stereotipurile – e rebelă, pe alocuri neascultătoare, călărește și trage cu arcul mai bine decât cei mai iscusiți soldați și, spre dezamăgirea tuturor, refuză să se căsătorească cu pețitorul aranjat de familie. Copiii vor fi încântați de neînfricata prințesă cu părul de un roșu intens și vor învăța împreună cu ea numeroase lecții, de la cât de importantă e familia la cât de mult contează uneori să-ți lași mândria deoparte și să-ți recunoști vina. 

Regele leu (Animație, 1994)

animații motivationale pentru copii
Poți comanda filmul aici.

Regele leu este unul dintre cele mai iubite filme de animație din toate timpurile. Deși în 2019 a apărut varianta live action a filmului, cu imagini atât de spectaculoase și realiste, încât uneori poți uita că e meritul CGI și și animalele de pe ecran nu sunt adevărate, totuși, filmul original din 1994 rămâne o capodoperă cinematografică de neîntrecut. Coloana sonoră memorabilă interpretată de Elton John îi va atrage pe copii și probabil îi vei auzi fredonând celebrul cântec Hakuna Matata zile întregi după vizionare. În plus, regele junglei, micul Simba, învață pe măsură ce crește lecții importante despre responsabilitate, pierdere, familie, prietenie și comunitate. 

Frumoasa și bestia (Animație, 1991)

filme pentru copii dublate în limba română
Poți comanda filmul aici.

Prima animație nominalizată pentru cel mai bun film la Oscar, Frumoasa și bestia este unul dintre cele mai iubite filme clasice pentru copii. Povestea lui Belle și a Bestiei e bine cunoscută de toți: o tânără a fost luată prizonieră la castelul unui prinț asupra căruia s-a abătut un blestem cumplit. O mare parte din farmecul filmului se datorează lui Belle – un model în adevăratul sens al cuvântului: iubește cărțile cu înflăcărare, e independentă, energică și ambițioasă și spune mereu lucrurilor pe nume. Coloana sonoră completează la rândul ei filmul, scoțând și mai bine la iveală mesajul: acela că frumusețea vine din interior. 

Coco (Animație, 2017)

cele mai frumoase filme pentru copii
Poți comanda filmul aici.

Coco este un film pentru copii plin de culoare, veselie și viață, chiar dacă acțiunea are loc pe tărâmul morților, în timpul celebrei sărbători mexicane El Dia de los Muertos. Miguel vrea un singur lucru: să devină cântăreț, vis care e oprit cu îndârjire de părinții lui, deoarece în familia lor cântatul este absolut interzis. Aventura care urmează, însoțită de o coloană sonoră de excepție, va fi urmărită cu sufletul la gură de copii și părinți deopotrivă.

Wall-e (Animație, 2008)

cele mai bune desene animate
Poți comanda filmul aici.

Un film educativ pentru copii care trage semnale de alarmă, Wall-E spune o poveste care are loc secole în viitor. Wall-E e un roboțel isteț al cărui scop e să colecteze gunoiul pe un Pământ nelocuibil, sarcină pe care o îndeplinește cu responsabilitate până o întâlnește pe Eve, o roboțică de cercetare. Prins în mrejele dragostei, Wall-E o urmează peste tot în galaxie și din această călătorie se naște un film de aventură haios și profund, în care se strecoară, deloc subtil, critica la adresa consumerismului și a felului în care oamenii contribuie la schimbările climatice și de mediu. Îndemnul de a salva planeta până nu e prea târziu e un mesaj important pentru toți, tocmai de aceea și copiii și părinții vor avea ceva de învățat din acest film. 

Seria Hotel Transilvania (Animație)

animatii amuzante copii
Poți comanda filmul aici.

Cele trei filme din seria Hotel Transilvania vor fi o adevărată delectare pentru cinefili de toate vârstele. O poveste extrem de simpatică care învinge toate prejudecățile și ni-l înfățișează pe cruntul, fiorosul Conte Dracula drept un tată atent, iubitor și implicat, care ar face orice de dragul fetiței sale. Filmul transmite mesaje pozitive, vorbește despre acceptare, despre părinți și copii și nevoia unei comunicări cât mai strânse, astfel să ajungă pe deplin la înțelegerea puterii legăturii lor afective și a dragostei. Aceste filme de comedie pentru copiii dublate în română sunt modul perfect de a petrece o după-amiază de weekend în familie. 

Matilda (Film artistic, 1996)

filme interesante pentru copii
Poți comanda filmul aici.

Bazat pe cartea lui Roald Dahl, Matilda e un film fantastic despre o fetiță extrem de inteligentă care descoperă că poate mișca lucruri cu puterea minții. Din nefericire, părinții Matildei sunt răutăcioși, iar directoarea școlii la care învață nu este nici ea foarte blajină. Însă chiar și în mijlocul atâtor nenorociri, fetița găsește speranță și reușește să înfrunte toate piedicile pe care viața i le scoate în cale. Plin de umor, veselie, farse și aventură, acest film a rezistat testului timpului aproape un sfert de veac și este la fel de îndrăgit și azi de audiențe de toate vârstele.

Aladdin (Film artistic, 2019)

top cele mai bune filme pentru copii
Poți comanda filmul aici.

În 2019 a apărut pe marile și micile ecrane Aladdin, varianta live action a animației cu același nume din 1992. Faimosul regizor Guy Ritchie, alături de o distribuție de excepție, a reușit să aducă un suflu nou lumii magice din Agrabah: umorul unic al lui Will Smith se transpune în personajului Duhului, prințesa Jasmine e puternică, independentă și curajoasă, iar Aladdin, hoțul fermecător și mărinimos fură inimile cu zâmbetul său. Coloana sonoră deosebită, coregrafiile fascinante, decorurile și ambianța spectaculoasă adaugă vrajă acestui film de aventură care va încânta toată familia. 

Seria Harry Potter (Film artistic)

cele mai bune filme pentru copii
Poți comanda seria de filme aici.

În mult îndrăgita serie Harry Potter, magica lume a Școlii de Magie, Farmece și Vrăjitorii, Hogwarts, abia așteaptă să-și dezvăluie secretele curioșilor pasionați de vrăjitorie și fantastic. În cele opt filme, faimosul vrăjitor Harry Potter și prietenii săi cei mai buni, Hermione și Ron, trec prin aventuri nebănuite, își asumă riscuri extraordinare, dau dovadă de curaj și inteligență și învață lecții prețioase care-i ajută să se transforme din micii vrăjitori nepricepuți în adolescenți empatici, loiali și vrăjitori puternici. 

Copiii de 7-8 ani se vor îndrăgosti în mod special de  Harry Potter și Piatra Filozofală și Harry Potter și Camera Secretelor, fiindcă în următoarele filme din serie, povestea devine mai complexă și mai întunecată, fiind recomandate mai degrabă copiilor un pic mai mari. Mai mult decât un simplu film despre vrăjitori și magie, Harry Potter e o poveste despre evoluție, prietenie și cutezanță, care va deveni preferata familiei pentru serile de film. 

Omul Păianjen: Întoarcerea acasă (Film artistic, 2017)

filme subtitrate pentru copii si adolescenti
Poți comanda filmul aici.

Potrivit pentru copiii un pic mai mari, de la 10 ani în sus, Omul Păianjen: Întoarcerea acasă este un film amuzant și inteligent care spune povestea unuia dintre cei mai îndrăgiți supereroi într-o manieră nouă. Această adaptare surprinde tonul benzilor desenate originale, în mare parte și datorită faptului că rolul lui Peter e jucat de un adolescent (Tom Holland) ceea ce oferă naturalețe și autenticitate filmului. 

Dolittle (Film artistic, 2020)

filme comedie pentru copii
Poți comanda filmul aici.

Vizionând Dolittle, un film de aventură și comedie, veți porni împreună cu excentricul John Dolittle (impersonat de talentatul Robert Downey Jr.) într-o călătorie incredibilă spre o insulă mitică în căutarea unui leac magic, doar ca să descoperiți că cele mai importante lecții se învață pe drum. Scenariul ingenios care pornește de la cartea lui Hugh Lofting Povestea doctorului Dolittle și efectele vizuale de excepție ce însoțesc producția dau farmec deosebit acestui film. 

Copiii domnișoarei Peregrine: Între două lumi (Film artistic, 2016)

filme de aventura pentru copii
Poți comanda filmul aici.

Filmul artistic în regia inconfundabilului Tim Burton, Copiii domnișoarei Peregrine: Între două lumi este bazat pe prima carte a trilogiei lui Ransom Riggs, Domnișoara Peregrine. Deși s-ar putea să fie un pic prea intens pentru copiii mici, cei peste 12 ani vor aprecia mesajul ascuns al peliculei: faptul că ești diferit, nu înseamnă că ești mai puțin bun – ești unic și deosebit în felul tău. În acest film cu adolescenți cu puteri supranaturale, curajul, curiozitatea și integritatea de care dau dovadă personajele vor fi un exemplu pozitiv pentru tinerii care vizionează filmul. 

Peter Rabbit (Film artistic, 2018)

filme de comedie pentru copii
Poți comanda filmul aici.

Peter Rabbit este un film pentru copii care îmbină animația cu tehnica live action cu actori, iar rezultatul e unul spectaculos, dinamic și original, care îi va distra pe părinți și copii deopotrivă. Pornind de la cartea clasică pentru copii a lui Beatrix Potter, Aventurile lui Peter Iepurașul, ecranizarea dă o nouă dimensiune aventurilor năstrușnicului iepuraș, transformând lupta pentru grădina de zarzavaturi a vecinului McGregor într-o adevărată peripeție. Dublat în română, extrem de amuzant, acest film animat e numai bun de văzut cu familia. 

Veronica (Film artistic, 1972)

filme romanesti pentru copii
Poți comanda filmul aici.

Unul dintre cele mai îndrăgite filme românești pentru copii, Veronica, rămâne până azi o comoară a cinematografiei autohtone. Firul narativ desprins din basme urmărește o fetiță de cinci ani care primește în dar de la Zâna Zânelor o „trăistuță fermecată” ce-i va îndeplini toate dorințele, atâta timp cât va fi cuminte, darnică, respectuoasă și prietenoasă. Doar că Veronica uită promisiunea făcută, trăistuța dispare și de aici începe o aventură plină de magie, farmece și peripeții. Alături de Veronica, copiii vor învăța ce înseamnă prietenia, bunătatea, înțelepciunea și curajul. Adulții vor fi la fel de încântați: pentru 92 de minute acest film clasic îi va transporta înapoi în copilărie.

Voi ce filme veți alege pentru seara în familie?

Uită de agitația cotidiană și de zecile de responsabilități petrecând timp împreună cu familia și copiii, în fața unui film pentru copii bine ales. 

Descoperă și mai multe filme pentru copii pe rafturile Cărturești și organizează cea mai memorabilă seară de film în familie, alături de animații și filme create pentru copii, dar care ating și inimile adulților. 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.