FDC2

Forumul Diversității Culturale ne invită la dialog despre interculturalitate ca resursă pentru dezvoltare

Între 3 și 5 noiembrie, ARCUB Gabroveni găzduiește cea de-a doua ediție a Forumului Diversității Culturale, un eveniment inițiat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană.

Pe parcursul celor trei zile,  Forumul va aduce în prim plan interculturalitatea și diversitatea culturală ca resurse pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a comunităților. Acesta invită reprezentanții autorităților publice, membrii comunităților culturale, reprezentanții societății civile și publicul larg să descopere cum dialogul și colaborarea dintre culturi transformă societatea în care trăim, consolidează economia națională și contribuie substanțial la îmbogățirea patrimoniului cultural național. Interculturalitatea va fi prezentată și ca punct de pornire pentru participarea activă a fiecărui cetățean la dezvoltare, indiferent de originea etnică, de convingerile religioase sau de alte trăsături caracteristice.

Forumul Diversității Culturale își propune să analizeze interculturalitatea și diversitatea culturală din mai multe unghiuri: cultură și artă, gastronomie, educație, religie, imigrație și mod de viață. Evenimentul cuprinde: conferințe, dezbateri, ateliere, precum și tururi de redescoperire a Bucureștiului, cu arhitecți, antropologi și reprezentanți ai minorităților etnice din România pe post de ghizi, pentru a invita publicul să privească orașul dintr-o perspectivă nouă. Iar pentru că nucleul Forumului Diversității Culturale este cultura, nu vor lipsi momentele artistice: concert, proiecție de film, vernisaj de fotografie și un spațiu special dedicat artiștilor în Biblioteca Vie a Diversității.

Agenda evenimentului și mai multe detalii despre el sunt disponibile aici:

https://www.facebook.com/MAIEuropean/

și

http://maieuropean.ro/forumul-diversitatii-culturale/



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.