afis_lansare_viata_e_web-01

G.I. GURDJIEFF SI OPERA SA

Lansarea cartii Viata e reala doar atunci cand “Eu sunt”
din Colectia “Gurdjieff” la Editura Herald

Un eveniment care ofera sansa de a intalni si aprofunda invatatura transmisa
de Georghii Ivanovici Gurdjieff

afis_lansare_viata_e_web-01Editura Herald si Institutul Gurdjieff din Romania va invita vineri, 13 noiembrie, la un eveniment ce isi propune sa readuca in atentie opera pe care Georghii Ivanovici Gurdjieff a lasat-o mostenire umanitatii.

Evenimentul se va desfasura la Libraria Carturesti – Verona, in intervalul orar 19:0021:00. Cu aceasta ocazie, vor rosti alocutiuni urmatorii invitati speciali:

Bedros Horasangian – scriitor
Pierre Zuber – reprezentant al Institutului Gurdjieff – Paris
Cantemir Mambet – presedintele Institutului Gurdjieff din Romania

G.I. Gurdjieff s-a nascut in anul 1866, la Alexandropol, oras situat langa granita dintre Rusia si Turcia, intr-o familie de greci si armeni, si a crescut in Caucaz, in zona de intalnire a mai multor culturi si rase stravechi. Negasind nici in stiinta, nici in religie un raspuns la intrebarile sale despre adevaratul sens al vietii omului, a devenit convins, de la o varsta frageda, de existenta unei cunoasteri stravechi, transmisa din generatie in generatie si despre care credea ca este inca pastrata undeva pe Pamant.

Dupa aproape douazeci de ani de cautari in tinuturi indepartate din Asia Centrala si din Orientul Apropiat, in 1912 reapare in Rusia cu o invatatura profunda si practica despre sclavia interioara a omului si despre posibilitatile sale de evolutie individuala. Adunand cativa oameni in jurul sau, incepe Lucrul care va deveni misiunea sa pentru tot restul vietii. Dupa moartea sa, un grup format din cei mai apropiati discipoli, indrumati de Jeanne de Salzmann, si-a asumat responsabilitatea de a transmite invatatura mai departe. Acest grup a fondat centre in intreaga lume.

Prin intermediul Colectiei „Gurdjieff”, Editura Herald ofera publicului acces la textele acestui autor.

Aici nu se afla nici rusi, nici englezi, nici evrei sau crestini, ci numai aceia care urmaresc un scop – acela de a fi capabili sa fie.”

Georghii Ivanovici Gurdjieff

(aforismul nr. 38, extras dintr-o inscriptie speciala, aflata deasupra zidurilor Casei de Studiu de la Prieuré). Copyright © 1924

Celor care doresc sa afle mai multe despre G.I. Gurdjieff si invatatura sa, Editura Herald le propune, tradusa pentru prima oara in limba romana, in editie autorizata, lucrarea Viata e reala doar atunci cand „Eu sunt”.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.