AFIS WEB HOMEFEST

HomeFest sună întotdeauna de două ori. Artiști și gazde din Timișoara, răspundeți!

HomeFest, primul festival cultural din România care aduce proiectele artistice în casele oamenilor, ajunge și la Timișoara, la început de noiembrie. Sufragerii sau dormitoare din cartierul Fabric, din 9 până în 12 noiembrie 2023, e timpul să vă lăsați locuite de creativitate, să vă deschideți nu doar ferestrele, ci și ușile, cucerite de aerul curios al pasionaților de teatru, dans, performance, muzică, film, lecturi sau expoziții!

  • Vrei să participi în calitate de artist sau gazdă la o experiență aparte? Să treci pragul unei lumi unice și irepetabile, în care fiecare apartament se transformă dintr-o unitate locativă într-una culturală? Noi, echipa  HomeFest, suntem în  căutare de 3 artiști și 4 gazde din Timișoara. Așadar, dacă ești artist și vrei să vezi ce înseamnă să performezi la un metru de spectatori, trimite-ne o scurtă propunere, câteva fotografii și eventual un video de maximum 3 minute care să ne dea o idee despre proiectul la care te gândești. Durata reprezentației nu trebuie să depășească o oră și fiecare performance va fi remunerat.
  • Ți-ai imaginat vreodată cum e să găzduiești un spectacol chiar la tine în casă? Dacă da, acum ai șansa de a-ți transpune visurile în realitate.  Căutăm 4 gazde primitoare din cartierul Fabric, dispuse să facă din casa în care stau un loc de întâlnire între artiști și publicul timișorean. Spune-ne câteva cuvinte despre spațiul tău de zi cu zi, dacă ești în relații bune cu vecinii, adaugă textului şi o imagine sau un desen și poți avea musafiri importanți la cină!

Așteptăm propuneri  pentru ambele categorii de selecție la adresa homemculture@gmail.com până joi, 26 octombrie 2023.

Încă din 2014, HomeFest deschide uşa larg experiențelor artistice ce încap în sufragerii, dormitoare, oferind ocazia artiștilor români, dar și străini, să fie descoperiți de un public foarte divers. Faptul că Timișoara este Capitală Europeană a Culturii în 2023 o transformă în cea mai bună destinație pentru festivalul ajuns deja la a noua ediție. Aducând actul artistic în spațiul domestic, vom contribui la regenerarea culturală a cartierului multicultural Fabric. Apartamentele care găzduiesc evenimentele HomeFest se află adesea situate în cartiere lipsite de cinematograf, teatru sau spații de concert și se adresează de regulă publicului care nu frecventează în mod obișnuit evenimente artistice.

HomeFest este un eveniment finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și organizat în parteneriat cu Casa Jakab Toffler, Asociația Solidart/Teatrul BASCA, Asociația Cetățean de Traian.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.