adevarata-cronica_afis_carturesti_web

Întâmplări însemnate în „Adevărata cronică a morții lui Yeșua Ha-Nozri”

O descoperire aparent banală făcută de doi poliţişti din München ia treptat proporţiile unui eveniment crucial pentru întreaga omenire. În Marienplatz, în zorii unei zile ca oricare alta, agenţii de ordine publică găsesc la baza monumentului Mariensäule un individ rănit, inconştient, înfăşurat într-o pânză pătată de sânge. Lucrurile se complică, fiindcă pânza se dovedeşte a fi împletită cu o tehnică şi din materiale dispărute de aproape două milenii, iar personajul, după toate aparenţele, biciuit şi apoi răstignit, are un genom diferit de al occidentalilor din timpurile noastre şi, mai mult, vorbeşte o limbă necunoscută.

Despre „Adevărata cronică a morții lui Yeșua Ha-Nozri” vor povesti cu ocazia lansării acestui volum, sâmbătă,  29 octombrie, ora 18:00, în librăria Cărturești Verona: Gheorghe Săsărman, Sorin Antohi și Ovidiu Șimonca.

„Apariția în zorii unei zile de vară, la München, în Marienplatz, lângă Mariensäule , a trupului înfășurat în pânză al lui Yeșua Ha-Nozri pare un fapt de necrezut; și totuși, ne place ori ba, tocmai așa stau lucrurile. E adevărat că nu putem aduce martori de încredere care să fi fost acolo chiar în momentul-cheie al ivirii trupului ca din neant, dar nici pentru sosirea lui în piață pe o cale mai ușor de explicat în mod rațional nu avem dovezi concludente; căci funcționarea celei mai apropiate videocamere prezintă din păcate o scurtă întrerupere, după care trupul cel problematic este pur și simplu acolo, întins pe dalele de piatră, cu creștetul ațintit spre șarpele de bronz personificând erezia, cea învinsă tot atât de durabil precât și celelalte plăgi care flanchează simbolic soclul – războiul, ciuma și foametea. (Monumentul datează, vezi bine, din vremurile fericite când lumea mai credea că astfel de calamități pot fi înfrânte).” – Gheorghe Săsărman, Adevărata cronică a morții lui Yeșua Ha-Nozri

adevarata-cronica_afis_carturesti_web



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.