50×70-1

Lansare Twenty Shades of Music

Exotism, nuanţe subtile, emoţii primare – „Twenty Shades of Music”, America Latină şi Balcani aduse una lângă alta de Ioan Bogdan Ștefănescu (flaut) și Costin Soare (chitară).
Lansare de CD la Carusel, joi, 20 aprilie, ora 18:00.

Acesta oferă tot ceea ce aceste regiuni culturale atât de îndepărtate geografic au în comun: gustul pentru amprenta locală a spiritului popular, vechi şi nou, cosmopolit şi pur, melancolic şi vital, încărcat de arhetipuri şi cu suflu universal. Dar şi acel amestec unic între bucurie şi tristeţe, adunate generaţii la rând de istoriile lor zbuciumate și oglindite în expresia intensă a tragicului şi a depăşirii lui prin melodie şi dans.

Invitați: Ioan Grosan, Dan Dediu.

Ion Bogdan Ştefănescu şi Costin Soare au cântat pentru prima dată împreună în 2006, cu ocazia recitalului de  comemorare a 10 ani de la moartea compozitorului japonez Toru Takemitsu. De-a lungul timpului, cei doi muzicieni au susţinut peste 70 de recitaluri împreună, atât în ţară, cât şi peste hotare, cu un repertoriu ce porneşte de la muzica barocă şi ajunge la muzica contemporană. Muzica interpretată de cei doi a putut fi audiată în sălile de concerte ale Ateneului Român, Filarmonicilor din Timişoara și Ploieşti, Academiei Regale de Muzică din Stockholm, Centrului de Cultură „Rosetti Tescanu – George Enescu” de la Tescani, Palatului Suţu, în Festivalul „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi” sau în nenumărate Festivaluri de muzică și poezie organizate de Muzeul Național al Literaturii Române etc

50x70-1



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.