afis Targ Martisoare (1) (1)

Mărțișor Antreprenor – 25 februarie

 

Târgul de mărțișoare făcute și vândute de copii, este deschis publicului duminică, la Librăria Cărturești Verona.

Cea de-a unsprezecea ediţie a târgului de mărțișoare, se desfășoară duminică, 25 februarie, de la ora 11.00 la Librăria Cărturești Verona.  Târgul aduce publicului peste două mii de mărțișoare confecționate de copiii înscrişi la Grădinița Bambi Step by Step  și Școala Gimnaziala Step by Step.

Timp de aproape două luni,  copiii s-au familiarizat cu conceptul de afacere, descoperind ce înseamnă cerere, ofertă, produs, proces, bani, investiție, etică în afaceri etc. Ei își exersează astfel abilități de proiectare a unui produs, de prospectare a pieței, de creare a reclamelor pentru produsele confecționate și de valorificare a acestor produse.

Evenimentul este deschis publicului –  părinților, copiilor, precum și tuturor celor care doresc să-i susțină pe cei mici în inițiativa lor de a deveni antreprenori și lideri pasionați de ceea ce fac. Prețurile mărțișoarelor confecționate și vândute de copii pornesc de la 5 lei, existând şi diverse promoții pentru cumpărători.  Proiectul și evenimentul ”Mărțișor Antreprenor” se dorește a fi un exercițiu de învățare într-un context cât mai apropiat de realitate și se delimitează de activitatea strict comercială de vânzare-cumpărare. Ne dorim să întărim ideea de colaborare între clase, de aceea accentul nu va fi pus pe sumele ”câștigate” ci pe atingerea și, eventual, depășirea obiectivelor setate.

Târgul de mărțisoare este o inițiativă marca Step by Step, cu scopul de a-i provoca pe copii să învețe să fie antreprenori și lideri, să gândească și să administreze propria afacere și să facă lucrurile cu pasiune.

Partenerul acestui eveniment este Centrul 2 FasTracKids.

Prezența jurnaliștilor la eveniment se face în baza înregistrării până vineri, ora 20.00, la adresa de email: Mihaela Stafiescu – mihaela.stafiescu@stepbystep.ro si/sau Valentina Chelan –  valentina.chelan@stepbystep.ro. Accesul cu camerele de filmat și aparatul de fotografiat este permis.

Despre STEP BY STEP:

Din 1994, Alternativa Educaţională Step by Step promovată de Centrul de Educație și Dezvoltare Profesională (CEDP) se aplică în 40 de judeţe din România, în creşe, grădiniţe şi clase din învăţământul primar și gimnazial.

În anul  şcolar curent 2015-2016  alternativa funcţionează in 600 de  clase pentru nivelul primar şi  aproximativ 11.000 de elevi.

În anul 2000, CEDP a creat prima grădiniţă particulară care aplică metodologia alternativă Step by Step, centru model de bune practici în ceea ce priveşte educaţia timpurie, Grădiniţa Bambiwww.bambistepbystep.ro

Din 2012, CEDP a creat prima școala particulară care aplică metodologia Step by Step, un centru model de bune practici în ceea ce priveşte educația de calitate la nivelul învățământului primar, Școala Gimnazială Step by Step, autorizată prin OMECTS 5893/27.09.2012. www.scoalastepbystep.ro.

Din 2005, ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educaţie timpurie, CEDP completează spaţiul educaţional şi literar cu primul târg de carte pentru copii, MiniLibri – spectacolul cărţii pentru copii. www.minilibri.ro.

Din 2007, CEDP promovează cel mai inovativ program de educaţie complementară, FasTracKids www.ftk.ro.

Curriculum naţional pentru învăţământul prescolar si primar prinde viaţă prin intermediul aplicării metodologiei alternative Step by Step (activităţile desfăşurându-se în centre de activitate: Centrul de Scriere, Bibliotecă, Matematică, Ştiinţă, Arte şi Construcţii).

www.bambistepbystep.ro | www.facebook.com/bambistepbystep

www.scoalastepbystep.ro | www.facebook.com/scoalastepbystep



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.