Targul Carturestilor

Momente de tihnă și culoare la Târgul de Paști

Targul CarturestilorVine, vine primăvara și așterne în toate librăriile Cărturești o atmosferă de bucurie de luat la pachet, prin intermediul Târgului de Paști – un popas în care dulciurile, vinul, lecturile, filmele, muzica și alte bunătăți pentru minte și suflet și-au reunit forțele într-un efect de facere de bine.

Astfel,  îi poți lua, neprecupețit,  cu tine acasă, pe Steinhardt și Bertrand Russell pentru a afla ce e dincolo de (re)găsirea fericirii. Valeriu Anania, Petru Creția sau Dalai Lama, dar și „Cele mai frumoase povești din Biblie”  sau „Învierea”  lui Lev Tolstoi pot fi o ocazie de ieșire din pripegia zilelor obișnuite și ștrăpungere a profunzimilor până la regăsirea luminii interioare.

Pentru că fiecare dintre noi, cu trecerea anilor, facem ochi dulci copilăriei, am adus mai aproape universul acadelelor parfumate și viu colorate de la „Les Gourmandises de Sophie” , al jeleurilor și bezelelor. Continuăm în dulcele stil clasic cu biscuiții dantelați și crocanți de la „Biscuiterie La Sablesienne” , dulcețurile învelite de savoare unică de la „Callas Confiture” sau ciocolata care seduce papilele gustative de la „Mathilde Le Comptoir” .

Festinul vizual și gustativ inspiră și curiozitatea pasionaților de gătit. De aceea, am pus la vedere o serie de cărți de bucate de năpădit poftele – „Plenty. Deliciile bucătăriei vegetariene sau „Simply Nigella” , o colecție de vinuri cu aromă biblică, la care să-ți tot revină gândul: „Balada” , „Liliac” , „Nomad”, dar și un ansamblu de condimente care amețesc simțurile.

Tot cu nerăbdarea Paștilor am pregătit și zilele de 8 și 9 aprilie. Prin urmare, sărbătoarea Floriilor adună  la Cărturești Verona băuturi și alivenci de poveste, rețete cu păstrăv de la Valeputna, pâine cu maia făcută de mămicile pricepute de la MamaPan, dulcețurile „Mica Ilinca” din munții Nemirei, în jurul unei noi ediții a târgului de cultură și agricultură „Ograda”.

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.