storiabooks.ro-blog_thumbnail-noaptea_cosarului (1)

Noaptea Coşarului la Cărtureşti Verona – Lansare Coşarul: Povestea unei fete şi a monstrului ei

Faţada intrării principale de la Cărtureşti Verona se transformă într-un portal spre trecut. Vineri, 14 iunie, păşim împreună în Londra lui Dickens, ca să aflăm povestea micuţei Nan Sparow – unul dintre sutele de copii care îşi riscau viaţa curăţând hornurile londonezilor bogaţi în epoca victoriană – şi a monstrului ei creat din funingine.

Coşarul: Povestea unei fete şi a monstrului ei este o istorisire dulce-amară despre prietenie, maturizare dar şi despre miracole. Pentru aproape un secol, Londra Victoriană s-a bazat pe „băieţii căţărători”, copii mai mici de 12 ani, să cureţe hornurile şi să protejeze casele de incendii. Era o muncă grea şi extrem de primejdioasă. Nan Sparow, de 11 ani, era cel mai bun căţărător care a trăit vreodată – şi era fată. Grație istețimii și voinței sale, Nan reușește să învingă sorții de nenumărate ori. Când rămâne însă înțepenită într-un horn, fata se teme că i-a sosit sfârșitul. Dar în loc de asta, se trezește vie și nevătămată, într-un pod abandonat. Şi nu e singură. Într-un colţ se află o creatură misterioasă – un golem – făcut din funingine şi cenuşă. Şi este cel care i-a salvat viaţa.

Coşarul este povestea unei fete şi a monstrului ei. Împreună, aceşti doi proscrişi, reuşesc să-şi construiască o viaţă, salvându-se în acelaşi timp unul pe altul.

Povestea celor doi prinde viaţă pe faţada Cărtureşti Verona, de la ora 21:00. Naratorul istorisirii va fi Irina Stoica, iar invitate speciale sunt prietenele noastre booktubăriţe – Daria Câmpeanu, Tea Slăbozeanu, Alexandra Ghiurtu şi Mara Bacanu.

Jonathan Auxier este unul dintre cei mai puternici povestitori ai timpurilor noastre. Romanul lui – Coşarul: Povestea unei fete şi a monstrului ei – a câştigat cel mai prestigios premiu literar din Canada în 2018 şi este publicată în România cu sprijinul Canada Cauncil for The Arts.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.