carturesti-125

O nouă librărie Cărturești se deschide vineri în centrul Timișoarei

Ilustrație de Livia Coloji

Îndrăgostiții de carte de toate vârstele, sunteți așteptați vineri, 14 februarie, începând cu ora 19:30, la deschiderea celei mai noi librării Cărturești, în Piața Operei din Timișoara. Amplasat în vechiul spațiu al librăriei Mihai Eminescu, un loc care trezește amintiri dragi multor timișoreni, noul Cărturești promite locuitorilor și vizitatorilor orașului susținerea și continuarea tradiției culturale a Timișoarei.

Seara deschiderii este sărbătorită în compania cărților și a muzicii, cu o incursiune în muzica clasică în interpretarea sopranei Cristina Vlaicu, tenorului Cristian Bălășescu, basului Octavian Vlaicu și pianistei Angela Balici, din partea Operei Naționale Române Timișoara, urmată de un warm-up party pe mixurile lui Angel. 

Și cum în preajma cărților motivele de bucurie nu lipsesc niciodată, tot pe 14 februarie sărbătorim Ziua Internațională în Care Dăruim Cărți, cu 1000 de cadouri pentru cititorii care trec pragul noii librării.

Conceptul de amenajare, semnat de biroul de arhitectură Square One, a urmărit integrarea identității existente a spațiului cu detalii arhitecturale, de mobilier și de lumini care fac din noua librărie Cărturești un loc spectaculos. Puntea de legătură între librăria Mihai Eminescu, un reper în conștiința colectivă a timișorenilor, și conceptul gândit de noi au fost elementele de travertin ale vechiului spațiu, pe care am încercat să le integrăm în amenajare. Este prima oară când lucrăm cu acest material, unul cu totul neobișnuit pentru librăriile Cărturești, a menționat arhitectul Adrian Cancer.
Un alt detaliu care va surprinde vizitatorii este „balustrada-dragon”, născută dintr-o nevoie funcțională a spațiului și inspirată din universul cărților pentru copii, care ia forma osaturii unui animal fantastic.

Noua librărie Cărturești măsoară 320 mp și vă așteaptă cu peste 8000 de titluri de carte în limba română, printre care se regăsesc bestselleruri celebre și cele mai noi apariții, 4000 de titluri de carte străină, cu accent pe ficțiune în limba engleză și în limba franceză, albume de artă și arhitectură și branduri îndrăgite precum Moleskine, Legami, Oh Deer sau Serax.

Deschiderea librăriei în vecinătatea Operei Naționale din Timișoara marchează și demararea unui parteneriat între Opera Națională Română Timișoara și Cărturești, prin care membrii programului de loialitate Buletin de Cărturești pot beneficia de invitații la concerte și alte evenimente pe baza punctelor de fidelitate acumulate în librărie.

Printre proiectele pe care noua librărie Cărturești le continuă și susține în Timișoara se numără dialogul cultural deschis anul trecut odată cu prima ediție a  Festivalulului de proză scurtă: SHORT, precum și Street Delivery, un proiect care susține revitalizarea urbană și comunitară și care a contribuit, prin activitatea desfășurată de-a lungul anilor, la obținerea titlului de „Capitală Culturală” a orașului Timișoara. 

Foto: Flavius Neamciuc
Foto: Flavius Neamciuc
Foto: Flavius Neamciuc
Foto: Flavius Neamciuc



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.