Craciun

Târgul Cărtureștilor: micul târg de cadouri deștepte

Craciun2015În cei zece ani de când îl organizăm, Târgul Cărtureștilor a tot crescut. „Micul târg de cadouri deștepte”, cum i-am spus de la început, are acum în compoziție mii de cărți, straturi de turtă dulce și marțipan, brăduți, îngerași, globuri, ghirlande și decorațiuni, ciocolată fină, gemuri și dulcețuri de sezon, jocuri și jucării, seri de povești, aburi de ceai, muzici și filme de văzut în familie.

CraciunPrintre cărțile de pus sub brad anul acesta v-am pregătit mult-așteptatul Solenoid, de Mircea Cărtărescu, Marțianul lui Andy Weir, Ucenicul arhitectului, de Elif Shafak sau Efemeride și alte povești de psihoterapie, de Irvin Yalom. Pentru pasionații de gătit cartea lui Jamie Oliver, Comfort Food, este gata de luat în bucătărie.

Pe cei mici îi așteaptă la raft un nou volum din Jurnalul unui puști, de Jeff Kinney, o ediție nouă și frumoasă din Harry Potter și piatra filosofală, de J. K. Rowling, povestea lui Ivan Turbincă reinterpretată vizual de George Roșu sau Povești din calendar, de Iulia Iordan, care recuperează pentru copii obiceiuri populare despre timpuri și anotimpuri.

Iar între 15 și 18 decembrie, mansarda copiilor din Cărturești Verona găzduiește deja tradiționalele Seri de Poveste – un proiect inițiat de Fundația Principesa Margareta a României care strânge laolaltă povestitori de seamă și copii ascultători.

Cei care așteaptă Crăciunul cu căștile pe urechi au de ce să apese Play: albumul lui Adele, 25, e în librării pe CD sau vinil, A Head Full of Dreams, de Coldplay, este în drum spre rafturi, iar Maria T, de Alexander Bălănescu este din nou în stoc.

Celor cărora le place să își pună planurile pe hârtie le-am aranjat rafturi întregi de calendare, carnete, agende și carnețele de la Moleskine (cu o ediție specială Star Wars și alta îmbrăcată în țesături fine), Paperblanks (cu ale sale coperte de inspirație vintage sau de legătorie pariziană de secol XVIII), Legami și multe altele.

Decorațiunile de sezon sunt fabuloase și gata să fie luate acasă: ghirlande luminoase, globuri de toate felurile (pictate manual, cu citate celebre, cu motive tradiționale sau în stilul nostalgic al anilor ‘80), figurine de agățat în brad create special pentru ROD Cărturești de designerii Ioana Petre și Alina Panait, felicitări pop-out din carton care să vă decoreze biroul sau biblioteca, clopoței din ceramică și câte și mai câte minunății feerice.Craciun

Pentru gurmanzi avem rețete fine de gemuri și dulcețuri turnate în borcane de sărbătoare de la Mrs. Bridges, ciocolată cu portocale confiate sau cu unt de caramel sărat, turtă dulce, vinuri alese sau ceaiuri care au gust de Crăciun: cu scorțișoară, cuișoare, ghimbir, cacao sau vanilie. Aici trebuie să menționăm și ustensilele de bucătărie în forme, culori și materiale neobișnuite, care vor transforma gătitul de sărbători într-o joacă.

Pentru prieteni și colegii de birou ajung în curând la raft cănile cu mesaje din gama Mofturi, ale căror titluri vor provoca zâmbete, garantat: Cănuță om sucit, Stăpânul ședințelor, Încurcă-lume și Pierde-vară. Tot pentru ei am pus deoparte accesorii de birou cu design neobișnuit, brelocuri tematice, felicitări cu glumițe, board games sau mini-jocuri de baschet la birou.

Pe lângă toate acestea, puteți găsi în târg cutiuțe muzicale, genți și rucsacuri, căști, accesorii pentru bicicletă, sacoșe ilustrate, portofele din materiale reciclate, ceasuri de mână și de perete, tocuri de ochelari, lămpi pentru lectură, lumânări parfumate, cutii și cutiuțe, caleidoscoape, jocuri de logică, viniluri, ceainice de porțelan sau prese francize, accesorii pentru petrecerea de Revelion, tatuaje temporare, benzi adezive cu imprimeuri creative sau kituri pentru magicieni începători. Orice ai alege, împachetatul în hârtie frumoasă, de sezon, e din partea noastră! Ca să ai o grijă în minus și un zâmbet în plus.

Vestea bună este că Târgul Cărtureștilor e deschis zilnic între 10:00 și 22:00, iar în perioadele aglomerate funcționează cu program prelungit. Iar pe librarie.carturesti.ro poți comanda la orice oră, iar transportul la comenzile de peste 50 de lei este gratuit.

 

via GIPHY



There are 3 comments

Add yours
  1. Târgul Cărtureștilor: micul târg de cadouri deștepte | Ziarul Profit

    […] În cei zece ani de când îl organizăm, Târgul Cărtureștilor a tot crescut. „Micul târg de cadouri deștepte”, cum i-am spus de la început, are acum în compoziție mii de cărți, straturi de turtă dulce și marțipan, brăduți, îngerași, globuri, ghirlande și decorațiuni, ciocolată fină, gemuri și dulcețuri de sezon, jocuri și jucării, seri de povești, aburi de ceai, muzici și filme de văzut în familie. Printre cărțile de pus sub brad anul acesta v-am pregătit mult-așteptatul Solenoid, de Mircea Cărtărescu, Marțianul lui Andy Weir, Ucenicul arhitectului, de … citeste mai mult […]

  2. Iuliana

    Targul este organizat de 10 ani si e prima data cand aud de el. Chiar ma simt aiurea sa aflu asta. Oricum, niciodata nu e prea tarziu, mai ales cand vine vorba de carti dar si alte minunatii ce au mai fost adaugate pe langa asta, acum ca tot se apropie sarbatorile. O sa ma asigur ca arunc cel putin o privire.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.