Basic RGB

Teatru forum, o formă de intervenţie socială

 

 

Societal se reîntâlneşe cu ONGiştii marţi, 6 noiembrie, la ora 18 fix, la Ceainăria Cărtureşti Verona. Invitată este Asociaţia ART Fusion, care ne arată că teatrul forum poate contribui la schimbarea în bine a conştiinţelor şi atitudinilor sociale.

Credeţi că “afecţiunile” societăţii pot fi “tratate” prin teatru? Discriminare, violenţă, exploatare, ignoranţă? Sunt situaţii reale, decupate din viaţa socială, pentru a deveni tot atâtea scenarii posibile pentru teatrul forum.

Cine sunt actorii? Chiar oamenii obişnuiţi, din comunitate, care se confruntă cotidian cu astfel de probleme. Spectatorii devin protagonişti şi “intră pe scenă” pentru a schimba firul acţiunii… şi propria “soartă” socială. Prin tehnica improvizaţiei, imaginează şi pun în scenă soluţii pentru situaţiile de opresiune pe care le trăiesc.

Urmăriţi interviul cu Iulina Dinu, preşedinte al asociaţiei Chance for Life, care prezintă metoda de educaţie nonformală “Teatru forum”. Materialul a fost realizat de Societal în cadrul evenimentului “Laboratorul de educaţie nonformală”, ediţia 2011, organizat de programul Tineret in Actiune.

http://www.nonformalii.ro/resurse/video/ce-este-teatrul-forum-len-2011

Despre invitaţii

Asociaţia A.R.T. Fusion (www.artfusion.ro) foloseste arta participativă şi metodele de educaţie non-formală pentru a găsi soluţii la problemele sociale ale comunităţii. Valorile sale sunt activismul social, dezvoltarea comunităţii, educaţia, responsabilitatea globală şi cetăţenia activă.

Inscriere!

Vă rugăm să trimiteţi un mesaj cu denumirea ONG-ului din care faceţi parte pe adresa de e-mail: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Fiţi eco-mobili şi alegeţi transportul în comun până la ceainăria Cărtureşti Verona (13-15, Pictor Arthur Verona). Metroul, autobuzul sunt la 5 min distanţă.

Dezbaterile de marţi sunt organizate de Societal, iar principalul partener este Fundaţia Cărturesti.

 

 

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.