libraria-viitorului-poster3

Ziua Cărturești. De 16 ani citim viitorul în cărți

libraria-viitorului-poster3În fiecare an, de ziua noastră, aruncăm o privire în trecut. Mai exact, la acel moment din 22 noiembrie 2000 când aventura Cărturești a început cu o librărie care încăpea într-o cameră. Între timp, visând ca Borges la paradisul-bibliotecă, am adăugat noi și noi camere acestei construcții în nesfârșită transformare, cu fundația jumătate pe pământ și jumătate în imaginația cititorilor noștri. Cărturești a fost mereu un joint venture din acest punct de vedere.

Anul acesta, însă, am decis să aruncăm o privire în viitor. Într-o vreme în care se vorbește tot mai des despre călătorii pe Marte și posibilitatea vieții în galaxii îndepărtate, ne punem inevitabila întrebare: ce rol vor avea librăriile în viitor? 

Azi, librăriile, la fel ca bibliotecile, aparțin exploratorilor. Celor care se aventurează în noi povești la fiecare vizită, celor care îndrăznesc să înceapă o conversație cu un necunoscut ca David Foster Wallace sau Elena Ferrante. Pentru Cărturești a fost un privilegiu să provoace și să găzduiască aceste întâlniri; să fie punct de pornire pentru mii de expediții de cercetare a lumii prin lectură. De 16 ani citim împreună viitorul în cărți. Pentru că acolo ia naștere el. Cititorii lui Jules Verne, H. G. Wells, William Gibson sau Jonathan Swift știu asta deja. Dar ce se anunță pentru viitorul spațiilor care găzduiesc cărțile?

Am întrebat foști librari, actuali librari și liceeni care au făcut stagii de practică în Cărturești cum văd ei viitorul librăriilor [Răspunsurile lor sunt aici].

Le-am pregătit celor care ne trec pragul de ziua noastră  prăjituri cu răvaș care conțin sfaturi de viață, previziuni și poante din literatură.

Am pus pe raft o selecție specială de cărți care vorbesc despre lectură sau viitorul imaginat al omenirii. De la Un cititor în pădurea din oglindă, de Alberto Manguel și până la Fahrenheit 451, de Ray Bradbury, toate pot fi luate acasă cu o reducere de 20% pe 22 noiembrie.

Tot pe 22 noiembrie, de la ora 19:00, Iulia Zlatanov, actriță și psihoterapeut,  vă așteaptă în Cărturești Verona la sesiuni de citit destinul în cărți. Luați-vă inima în dinți și aflați ce vă ascunde viitorul din textele marilor scriitori!

Voi cum credeți că va fi #LibrăriaViitorului? Urmăriți pagina noastră de Facebook pentru un concurs pe această tema. Carte diem!

* Afișul aniversar este ilustrat anul acesta de Loreta Isac | loretaisac.comThere are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.