Afis Ziua cartii

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor la Cărturești

Afis Ziua cartiiPentru noi, orice zi de lucru este o zi a cărții. Dar, dacă ne gândim mai bine, ziua cărții este oricând, pentru toată lumea. În ziua în care era doar un simplu proiect gândit de autor a fost ziua ei. Ziua ei a fost și atunci când a fost scrisă, când i s-a pus ultimul punct. Sau atunci când a fost corectată de către redactorii editurii și i s-a potrivit și ultima virgulă. Ziua ei a fost și atunci când e ieșit din tipar. Când a ajuns la raft. Atunci când cumpărăm o carte, chiar atunci este din nou ziua ei! Când o facem cadou cuiva care-și sărbătorește ziua de naștere sau de nume, atunci este și ziua cărții! Când o citim este ziua ei. Da, mai ales când o citim.

Se-ntâmplă că, de 17 ani încoace, la inițiativa UNESCO, cartea şi lectura sunt sărbătorite în lume, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, doar pe data de 23 aprilie. ”Doar” pe 23 aprilie? Nu suntem de acord!

Când ai rafturile pline de sărbătorite, o zi e prea puțin. Nici nu știm cum să le evidențiem pe fiecare, să le scoatem în față, să le facem mai arătoase. E ziua lor și fiecare carte în parte își așteaptă oaspeții, cât se poate de pregătite! Probabil că într-un astfel de context ar fi fost ideal să avem câte un librar pentru fiecare titlu! Exact! Să avem pentru fiecare carte câte un reprezentant dedicat, un maestru de ceremonii gata să o introducă în lume ca pe cea mai minunată carte din lume. Și fiecare librar să aibă mănuși albe, să fie costumat în personajul principal din cartea pe care o reprezintă și să fie capabil să răspundă la absolut orice întrebare cu privire la aceasta! Nu doar cu privire la autor, la data apariției, la numele traducătorului (după caz) sau al editurii; ci să știe orice, inclusiv câte grame are cartea, ce miros are, ce tip de foi au fost folosite, ce fonturi, ce tip de tuș în tipografie, ori ce poreclă avea la școală artistul care a conceput coperta! Evident, acest lucru ar fi imposibil. Doar știți bine, avem mii de cărți în librărie! Și fiecare dintre ele ar trebuie sărbătorită în data de 23 aprilie!

Și pentru că nu poate exista o sărbătoare a cărții fără să fie celebrați și cititorii ei, în data de 23 aprilie vă oferim la orice achiziție care conține cel puțin o carte, un volum la alegere dintr-o selecție de titluri captivante.

Veștile bune nu se termină aici. Pe carturesti.ro o zi poate ține o săptămână și uite-așa,23 aprilie va ține până pe data de 30 aprilie. O zi cât șapte zile și șapte nopți în care vă oferim 20% reducere la toată oferta de Carte Românească* și Carte Străină în stoc.

Carte diem!

Diploma

*cu excepția editurilor Publica, Adevăr Divin și Preda și a manualelor de limb engleză ELT

 There are 3 comments

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.