bursa-cititorilor-raft

Recomandări Bursa cititorilor

bursa-cititorilor-raftSfârşitul a fost aproape, de Bogdan Costin

Recomandat de Constantin Piștea | constantinpistea.ro

Oamenii dau like la cauze pe Facebook şi se potolesc. Scriu statusuri furioase despre politicieni, despre bancheri, dau share la articole care critică liderii lumii de azi şi apoi se liniştesc. Le-au dat oamenilor internetul şi toate reţelele astea şi jocurile online şi ştiu că nu se vor revolta.

O carte de citit şi în metrou, dar şi în liniştea serii. Şi amuzantă, dar şi tristă. Despre noi, naivitate, nebunie, corporaţii, dragoste. Şi despre sfârşit.

#sfârşit #internet #corporaţii #cauze

 

Viața și opiniile lui Zacharias Lichter, de Matei Călinescu

Recomandat de Laura Câlțea | lauracaltea.ro

 #Clovnul tragic, un ridicol #sublim, Zacharias Lichter este #omul prin excelență, iar #cartea lui Matei Călinescu e musai #decitit

De la crima cea mai sălbatică și până la cel mai efemer surâs trist de pe buzele unui copil, nimic nu se întâmplă în lume fără ca eu să fiu răspunzătorul, și fără ca să-mi asum – în mod deschis, în fața lui Dumnezeu, cuprins de rușine, de spaimă, de scârbă – această răspundere.”

 

O dimineață la vânătoare, de Ligia Ruscu

Recomandat de Ema Cojocaru | lecturile-emei.blogspot.com

Un roman captivant și excelent scris despre Bucureștiul cosmopolit al anilor 1830, prins între vechi și nou, între tradițiile de sorginte orientală și influențele occidentale. Vei găsi povești savuroase despre viața în înalta societate bucureșteană, conspirații și intrigi politice, emancipare feminină și moravuri în schimbare, totul condimentat cu investigarea unei crime, care adaugă (narațiunii) un aer de mister și suspans.

#viațala1830 #conspiratieșicrimă #intrigipolitice #istoriapoatefimișto #umor #misterșisuspans

 

 Catedra de râsu-plânsu, de Dan Pătroc

Recomandat de Eli Bădică

 Undeva pe la ora 10-11, în parcarea lăturalnică din spatele tarabei cu flori, începeau să ajungă rînd pe rînd distinse doamne profesoare sau învățătoare de la liceul amintit. Cu portbagajul doldora de buchete (în jur de 20-30 fiecare dintre ele, după cum se nimerea să aibă clasa în acel an), doamnele profesoare se mulțumeau să dea toate acele buchete proaspete pentru o treime din prețul lor de piață. (…) La începutul școlii e perfect pentru că flori se duc și a doua zi, și a treia zi – pentru toate doamnele profesoare pe care nu le-ai prins în prima zi.

#CândȘcoalaNuNeInspirăȘiNeDăAltfelDeLecții #PoveștiAdevărateCuUnStropDeFicțiune

#CumSăÎnvețiDinGreșelileAltora



There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.