bursa-foto

Bursa cititorilor: recomandări de noiembrie

bursa-foto

Eli Bădică, Laura Câlțea, Ema Cojocaru și Constantin Piștea trăiesc printre cărți. Citesc cu mult peste media europeană de titluri pe an și, la un moment dat în existența lor de cititori frenetici, s-au decis să împărtășească și cu alții idei din lecturile lor. Așa au ajuns să își deschidă bloguri, să scrie pentru ziare și reviste, să ia interviuri scriitorilor sau chiar să lucreze în edituri. Pentru că ne inspiră pasiunea lor pentru citit, am hotărât să îi aducem laolaltă la Bursa cititorilor, locul de unde puteți lua ponturi de cărți în care să vă investiți timpul. Găsiți recomandările lor online, pe blogul Cărturești, dar și offline, în librăria Cărturești Verona, la raftul dedicat proiectului. Mai multe despre ei în interviul de aici.

Ai uitat să râzi,
de Bogdan Munteanu
Recomandat de Ema Cojocaru | lecturile-emei.blogspot.com

De când n-ai mai citit un volum de povestiri? De fapt, ce spun eu: în fiecare zi ești înconjurat de povești, poate chiar acum, lângă tine, se întâmplă ceva interesant. Uită-te mai atent: poți să observi ridicolul, hazul, ineditul sau tragicul deghizat în banal? Bogdan Munteanu observă și pune în vorbe lumea în care trăiești, poate chiar și o parte din tine, de ce nu?

#FeliiDeViață #SunăFamiliar #ProzăScurtă #SeCiteșteUșor

Spre văi de jad și sălbăție,
de Veronica D. Niculescu
Recomandat de Laura Câlțea | lauracaltea.ro

O carte de citit pe îndelete, numai bună să rupă și să îmblânzească ritmul amețitor al lumii contemporane. Un roman ca o poezie, plin de imagini delicate și de fraze pline de tâlc și de miez, scris într-o minunată limbă română.

„Glasul viorii, pe drum spre casă, acum. Mă gândesc, inevitabil, la cărțile care mor, care mor pe toate rafturile din lume, în toate limbile lumii. Poveste a mea, o să cânți tu dimineața devreme, în vreo cameră goală, fie și numai pentru un om, fie și numai dintr-un fragment scris pe o singură voce? Se va gândi cineva vreodată la mine așa cum mă gândesc eu la acest muzician nevăzut care-și face violoncelul, pianul sau flautul să geamă dimineața devreme într-o cameră cu fereastra deschisă?”

Rostogol merge acasă,
de Lavinia Braniște
Recomandat de Eli Bădică

Doamna Flavia este barza cu mulți ani de experiență care „livrează”, cum altfel?, copii. Dar nu oamenilor, ci animalelor. Iar Zdrell este noul angajat, care o va ajuta pe bătrâna barză să facă ultimul ei transport, înainte de pensionare: #Rostogol, un purceluș simpatic și dolofan. #Peripeții ce te țin cu sufletul la gură, personaje caraghioase, multe și scurte dialoguri, capitole calibrate și #umordinplin, acestea sunt principalele atuuri ale primei cărți pentru copii semnate de scriitoarea și traducătoarea #LaviniaBraniște.
#Opovestetaremișto, #ilustratăsimpatic.

Înaintemergătorul,
de Dan Stanca
Recomandat de Constantin Piștea | constantinpistea.ro

În cea mai recentă carte publicată de Dan Stanca clocoteşte următoarea întrebare: „Cât de urât trebuie să fie un om pentru ca oamenii să-şi întoarcă faţa de la el?” Cât de bun trebuie să fie un scriitor pentru ca el să ajungă la cât mai mulţi cititori în timpul vieţii lui?
Dan Stanca mi se pare subapreciat. De aceea, recomand „Înaintemergătorul”, un roman scris aşa cum au fost mai toate cele publicate în ultimii ani de acest scriitor: la prima mână, ca din fugă. Un amestec de istorie şi metafore, suprapus în stilul unic impus de Dan Stanca unei înlănţuiri surprinzătoare de fire existenţiale.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.