portrait_1

CărturEȘTI Explorator – o serie semnată de artista Ana Popescu

Cărturești lansează colecția „ CărturEȘTI Explorator” – o serie semnată de artista Ana Popescu, dedicată Bucureștiului și câtorva dintre cele mai fermecătoare locuri ce merită să fie descoperite și re-dedescoperite în egală măsură de turiști și localnici.

Instagram: @ana___popescu

Prin desenele Anei, Calea Victoriei, Centrul Vechi, Cișmigiul și Piața Obor se umplu de culoare și capătă acea strălucire vibrantă care te face să vrei să parcurgi orașul la pas și să vezi și mai mult.

Colecția va continua și cu locuri emblematice din Cluj, Timișoara și Iași, menite să trezească curiozitatea călătorilor exploratori. Artistă vizuală și ilustratoare de origine română, Ana Popescu tratează adesea tema spațiului și a relației dintre interior și exterior, lucrările sale fiind inspirate de arhitectură.

În ultimii ani, lucrările sale au fost expuse la New York, Tokyo, Shanghai, Ljubljana, Bergen, la Griffin Gallery din Londra și la Wittgentstein Haus din Viena.

Care sunt cele mai recente surse de inspirație pentru tine?

În ultimul timp sunt un pic obsedată de pomi, mai ales de coconari și chiparoși din Italia. Mă fascinează formele lor la diferite ore din zi. Sunt fascinate și de tablourile lui Felix Vallotton cu pomi.

De unde provine influența pe care o are arhitectura asupra lucrărilor tale?

Spațiul este o temă recurentă pentru mine, deja de mai mult de zece ani și sunt foarte atrasă în lucrul meu de arhitectură. Mă fascinează cum funcționează spațiul în relație cu lumina și cu natura. E ceva prezent zi de zi, peste tot, în tot ceea ce facem. Sunt la mine, mă duc pe stradă, oriunde merg este arhitectură. Este o parte semnificativă din viețile noastre.

Câteva proiecte recente la care ai lucrat și despre care ai vrea să povestești?

Anul acesta am avut o expoziție la Pocko Gallery în Londra, care cuprindea mai multe lucrari în medii diferite, pe care le-am făcut în timpul unui program pentru artiști, în Japonia, anul trecut, Paradise Air. A fost o experiență foarte interesantă și o oportunitate să lucrez și cu colaje. Altfel, m-am bucurat tare mult să pot expune la Ototo, în cadrul Romanian Design Week, și să pot să desenez având ca temă clădirea de pe Calea Victoriei 153.

Proiectul Cărturești este și el o mare plăcere, pentru că tare îmi place Bucureștiul!  Lucrez momentan la un proiect de ilustrație pentru un festival de arhitectură francez.

Ce mai faci în afară de ilustrație și desen? Ce tehnici, ce alte ramuri artistice abordezi?

De mai mult de un an lucrez și cu hârtie colorată din care fac colaje, este ceva ce vreau să continui în viitor. Aș dori și să desenez în formate mare din nou! Dar problema este mai mult că nu am mult timp.

La ce lucrezi acum?

Acum lucrez la un proiect de Riso print și alături de proiectele de ilustrație, am reluat desenul cu cretă.  Așa continui o serie începută acum doi ani, numită „Les Vacances“, despre close-ups și detalii din viața cotidiană, vara.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.