E L JAMES

Al doilea volum al trilogiei Fifty Shades, Cincizeci de umbre întunecate, de E L James, este disponibil la Cărturești

Editura Trei a publicat al doilea volum al trilogiei Fifty Shades (Cincizeci de umbre), de E L James, un bestseller mondial cu 40 de milioane de exemplare vândute în doar 4 luni.

Cele trei romane au fost traduse în peste 37 de țări, iar drepturile de ecranizare au fost adjudecate Universal Pictures.

Acest al doilea volum al trilogiei  apare pe piața românească împreună cu reeditarea volumului întâi. E important de știu că această reeditare este însoțită de o schimbare a titlului, volumul Cele 50 de vicii ale Domnului Grey fiind retipărit cu titlul Cincizeci de umbre ale lui Grey. Editura Trei precizează că deși inițial  a avut libertatea de a alege și adapta titlul în limba română, ulterior – datorită faptului că trilogia a devenit un bestseller mondial – autoarea E L James a dorit să creeze un brand Fifty Shades, așa că au fost nevoiți să opereze această schimbare și să folosească traducerea ad literam a titlului din limba engleză. Conform comunicatului primit, măsura a fost aplicată de toate țările care publicaseră deja primul volum, printre care și Germania și Italia.

Revenind la noua apariție, vă anunțăm că este deja la raft. Despre ce e vorba:

„Intimidată de gusturile speciale şi secretele întunecate ale tânărului şi frumosului om de afaceri Christian Grey, Anastasia Steele se desparte de acesta şi îşi începe cariera la o editură din Seattle.
Însă dorul de Christian o urmăreşte neîncetat, iar atunci când acesta îi propune un nou „contract”, Anastasia nu poate rezista. Ei reîncep relaţia, iar Anastasia află mai multe despre trecutul chinuitor al iubitului ei pervertit, provocator şi măcinat de frământări.
În timp ce Christian se luptă cu demonii săi interiori, Anastasia este nevoită să se confrunte cu furia şi invidia unei femei care a făcut parte din trecutul lui Grey şi trebuie să ia cea mai importantă decizie din viaţa sa.” – sursa: Editura Trei

O altă veste bună pentru fanii lui Grey vine de la casa de discuri EMI, care a scos un chiar și un cd – Fifty Shades of Grey – The Classical Album, pe care îl veți găsi, de asemenea, la Cărturești. Cele 15 piese au fost alese chiar de autoare și suntem foarte curioși să vedem ce succes va avea, pentru că este un produs atipic (coloană sonoră de carte, nu de film!).

Nu uitați că până la sfârșitul lunii septembrie puteți profita de oferta 2+1 la toate titlurile editurii Trei, în toate librăriile noastre, iar pentru comenzile primite pe www.carturesti.ro primiți o reducere de 20%.

 

 


 

 

 

 There are 2 comments

Add yours
  1. Diana

    1. “shades of” nu inseamna “umbre”, inseamna “nuante” (o asemenea traducere literala nu numai ca suna ridicol, dar este primul semn de incompententa profesionala si necunoasterea limbii engleze). 2. “shades of grey” este o expresie in limba engleza si chiar inseamna ceva (evident traducatorul nu a auzit de ea si nu si-a facut nici tema pentru acasa; il invit sa rasfoiasca un dictionar frazeologic) 3. “shades of grey”, atunci cand “grey” este scris cu majuscula, “Grey”, reprezinta un joc de cuvinte. In limba engleza, titlul asta (care, in fapt, rezuma, esenta cartii) se numeste “epic fail”. Invit acelasi traducator sa traduca si aceasta expresie.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.