Afiș Pragul Vaida 3, invitat Andrei Dosa

Andrei Dósa citește la ediția a treia a clubului de lectură orădean Pragul Vaida

A treia ediție a clubului de lectură Pragul Vaida are loc în sala mare a cafenelei Moszkva (str. Moscovei 12, Oradea) în 15 mai, începând cu ora 19:00. Invitatul acestei ediții este poetul și prozatorul Andrei Dósa, scriitor extrem de apreciat de publicul larg de la noi din țară.

La Pragul Vaida, Andrei Dósa vine în calitate de poet și astfel va citi poeme inedite ce vor fi supuse comentariilor ulterioare ale publicului care este încurajat, la fiecare ediție, să își manifeste spiritul critic într-un mod argumentat și, bineînțeles, fără atacuri la persoană.

Gazdele ediției a treia

Gazdele evenimentului din 15 mai sunt Anca Zaharia (redactor-șef Revista GOLAN) și Radu Bejan (critic literar, redactor al Revistei GOLAN și colaborator permanent al Revistei de Cultură Familia), iar moderator este Mihók Tamás (redactor-șef adjunct al Revistei de Cultură Familia). Acesta din urmă va facilita dialogul dintre public și invitat și îi va provoca pe cei din sală să participe la discuții relaxate și antrenante pe marginea textelor citite de poetul Andrei Dósa.

Ca de fiecare dată, există un premiu tematic pentru cineva din public — condițiile acordării le află cei din public chiar în sală, în seara evenimentului. Organizatorii transmit că sunt mereu în căutare de sponsori noi, iubitori ai poeziei care doresc să contribuie la existența pe termen lung a clubului, cât și la goodie bag-urile pentru premiați.

Despre invitatul ediției

Andrei Dósa s-a născut în 1985, la Brașov. A publicat volumele de poezie Când va veni ceea ce este desăvârșit (2011), American Experience (2013), Nada (2015), Adevăratul băiat de aur (2017) și Expectative luminoasă (2020). Totodată, se adaugă romanele Ierbar (2018 și 2019), Multă forță și un dram de gingășie (2021 și 2022) și Ceaikovski la walkman, roman pentru adolescenți apărut în 2022. Traduce din engleză și maghiară, iar în prezent este redactor al revistei Poesis Internațional.

Despre organizatorii clubului de lectură 

Cel mai nou club de lectură orădean este co-organizat de Revista GOLAN și Revista de Cultură Familia, parteneri fiind Facultatea de Litere a Universității din Oradea, Újvárad, Librăria Cărturești Oradea și ancazaharia.ro.

Intrarea la eveniment este gratuită, dar se face pe bază de rezervare prin e-mail la adresa pragul.vaida@gmail.com.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.