BIBLIOTECA VIE A DIVERSITATII

Biblioteca Vie a Diversității – sau cum se citesc oamenii

Asociația MAIE ne invită la Biblioteca Vie a Diversității, o lectură neobișnuită. În loc de cărți, participanții sunt invitați să „împrumute” reprezentanți ai minorităților naționale și ai noilor grupuri etnice din România ale căror narațiuni au la bază elementele de cultură și tradiție etnică pe care le-au moștenit.

„Cărțile vii” își vor prezenta poveștile de viață prin dialog direct cu „Cititorii”, contribuind astfel la promovarea propriei culturi, la deconstruirea unor stereotipuri și la creșterea gradului de toleranță. Diferențele culturale, care reprezintă o resursă valoroasă pentru îmbogățirea patrimoniului cultural național, duc adesea la discriminare, intoleranță și respingere.

Conceptul de Bibliotecă Vie a Diversității își propune să stimuleze dialogul între reprezentanții unor culturi, etnii și naționalități diferite, să atragă atenția asupra multiculturalității și a diversității, sub toate formele lor, și să combată prejudecățile, stereotipurile și lipsa toleranței.

Biblioteca Vie funcționează ca una obișnuită: cititorii aleg „cartea” pe care doresc să o citească pe baza catalogului de prezentare a bibliotecii. Cărțile pot fi „răsfoite” prin intermediul conversațiilor.

Cititorii pot împrumuta cărțile pentru o perioadă limitată de timp, apoi le returnează și, dacă sunt curioși să citească alte basme, sunt invitați să împrumute celelalte cărți disponibile.

Mai multe amănunte sunt disponibile în pagina de Facebook a evenimentului:

https://www.facebook.com/events/1557686677711025/

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.