cadouri casa noua

25+ idei inedite de cadouri de casă nouă: daruri practice și originale care vor fermeca gazdele

Mutarea într-o casă nouă este un eveniment pe cât de important, pe atât de emoționant, iar găsirea unui cadou care să fie util, special și să le aducă zâmbetul pe buze gazdelor este, de cele mai multe ori, o provocare. Dacă vrei sa-ți impresionezi prietenii, rudele sau oricare altă persoană dragă din viața ta cu cadouri de casă nouă care să le fie de folos, îți sărim în ajutor cu cele mai potrivite idei.

Descoperă mai jos tot ce trebuie să știi despre alegerea unui cadou de casă nouă și, nu în ultimul rând, o listă cu idei practice și originale care să te inspire.

Cum alegi cadourile potrivite pentru casă nouă?

De la obiecte practice la cele simbolice sau personalizate, atunci când ești în căutarea unui cadou de casă nouă, trebuie să ai în vedere destinatarul căruia vrei să-i oferi darul și relația mai mult sau mai puțin apropiată dintre voi.

cadouri de casa noua

Obiceiul de a oferi cadouri de casă nouă nu este unul deloc nou, ci vine încă din timpurile medievale, când darurile cum ar fi lemnul, sarea sau pâinea simbolizau norocul, armonia și belșugul și se credea chiar că alungă spiritele rele și creează o atmosferă protectoare și primitoare.

În prezent, există câteva aspecte care îți pot fi de ajutor atunci când ești în căutarea unui cadou de casă nouă. În primul rând, e important să ai în vedere relația cu gazdele. Dacă proprietarul este mai degrabă o cunoștință sau un coleg de muncă, atunci este în regulă să optezi pentru un cadou mai impersonal, dar care să fie în același timp practic.

Pe de altă parte, dacă între tine și noul proprietar este o legătură mai strânsă – emoțională, de familie, de prietenie – poți alege un cadou mai substanțial, unul personalizat, amuzant sau cu valoare sentimentală.

Un alt element de care poți ține cont în alegerea cadourilor pentru casă nouă ține de pasiunile și hobby-urilor pe care le au proprietarii, dar și eventualele nevoi ale acestora. Alți factori care te pot ajuta în alegerea unui cadou de casă nouă:

  • vârsta noilor proprietari;
  • gusturile și stilul lor de viață;
  • bugetul.

Așadar, iată câteva dintre ideile de cadouri pentru casă nouă care se vor dovedi alegerea potrivită:

Veselă și tacâmuri rafinate, ca să transforme fiecare masă într-o operă de artă

Cu siguranță ai rude sau prieteni care planifică cele mai plăcute cine în grup, unde de fiecare dată serviți delicatese surpriză. Când vine momentul să-i impresionezi cu un cadou de casă nouă, alege un set de tacâmuri elegante, de calitate, un set de lingurițe cu semnul Cheia Sol care să-i ajute să pună în valoare cele mai gustoase preparate sau un pahar de lux, pictat manual, perfect pentru servirea ginului. 

Pasionaților de bucate tradiționale, dar și de design contemporan, o cană din ceramică lucrată manual, le va aduce zâmbetul pe buze. Iar pentru cei care care iubesc piesele cu un design aparte, un platou de servire realizat din sticle de vin reciclate e alegerea ideală.

Obiecte decorative deosebite pentru pasionații de design interior

Ce te-ai face fără prietenii care știu să asorteze, să decoreze și să transforme orice spațiu, fie că e vorba de un living sau de un birou și care te inspiră de fiecare dată? Sărbătorește-le creativitatea, stilul sofisticat și pasiunea pentru design cu lucruri frumoase, care să se potrivească în decorul creat de ei. Poți să alegi cele mai inspirate cadouri din sutele de accesorii home & deco.

De la clasicele statui Femeia și Gânditorul șezând, lampa în formă de lună cu boxă Bluetooth integrată sau o vază decorativă Venus, la obiecte funky cum sunt statuetele în formă de cosmonaut sau ghivecele pentru plante în formă de llama sau pisică.

Un board game distractiv

Pentru petrecerea de casă nouă un board game care asigură distracția e mai mult decât binevenit. Catan și Dixit se numără printre cele mai populare jocuri de societate și sunt cadouri de casă nouă de care se va bucura întreaga familie. Poți alege și Ticket to Ride, un board game în care aventurile se țin lanț și care îi poartă pe jucători într-o călătorie incredibilă în jurul lumii, jocul Trivial Party Quiz care îți testează cunoștințele pe diverse subiecte sau Monopoly versiunea specială de Crăciun care să le facă sărbătorile și mai frumoase.

Pentru mai multă inspirație explorează și selecția noastră de jocuri de societate care vor fi un cadou de neuitat!

Accesorii pentru curte și grădină

Pentru norocoșii care se mută într-o casă nouă unde au și grădină sau o terasă spațioasă, diferite accesorii pentru curte și grădină pot fi un cadou excelent. Dacă au bucătărie de vară sau un grătar afară, cu siguranță se vor bucura de un set multifuncțional pentru grătar. Iar pentru destinatarii care iubesc florile și grădinăritul, alege un vas din argilă teracotă pentru irigarea plantelor. Vasele Lutoya sunt unice și realizate manual de meșteri populari prin tehnica olăritului.

Un pachet cu sticle de vin roșu românesc pentru cei care știu să savureze o băutură fină

Vinul este mai mult decât o băutură potrivită pentru o seară romantică acasă, un moment de relaxare după o zi grea ori un cadou pentru iubit sau iubită, este o licoare cu nenumărate beneficii, atunci când este consumată în cantități moderate. Un sortiment bine ales este un semn de apreciere, respect și un cadou de casă nouă care, cu siguranță, va fi apreciat. Alege o cutie cu sticle de vin de la crama Liliac, care acoperă cele mai diverse ocazii. O idee excelentă de cadou, mai ales dacă le oferi alături de un set de accesorii pentru servirea vinului.

Descoperă mai multe recomandări de vinuri românești bune pe care merită să le savurezi.

Cadouri de casă nouă pentru cei care se întrec pe sine în bucătărie

Pentru cei care consideră bucătăria un templu, iar fiecare fel de mâncare, o aventură culinară desăvârșită, alegerea cadoului perfect pentru casă nouă poate fi o modalitate încântătoare de a le celebra această pasiune și a-i ajuta în explorarea artei culinare. Până la urmă, gătitul este unul dintre cele mai plăcute, relaxante și apetisante hobby-uri pe care le poți avea. Alege o carte de bucate marca Jamie Oliver – Împreună, care se va dovedi asistentul perfect în bucătărie și va ajuta pasionații de gătit să pregătească rețete pline de savoare cu minim efort.

Dacă vrei să oferi un cadou de casă nouă unei persoane dragi, care să îmbine plăcerea de a găti cu pasiunea pentru literatură, ce poate fi mai potrivit decât o carte inspirată din romanele și scrisorile uneia dintre cele mai apreciate autoare? Dinner with Jane Austen este o incursiune în era Regency, cu rețete pentru cină care au apărut în romanele lui Jane Austen, dar care au fost actualizate. 

Pentru cei care iubesc să îmbine tradiționalul cu modernul în bucătărie, poți opta și pentru o carte de bucate cu rețete tradiționale românești, ce conține peste o mie de rețete – sursa de inspirație pentru o masă rafinată indiferent de eveniment.

Un set pentru servirea ceaiului, alături de accesorii care fac acest obicei și mai plăcut

Un ceainic este cadoul de casă nouă care va fi primit cu mult entuziasm de către cei care iubesc să se relaxeze cu un ceai bun indiferent de anotimp. Pentru a face acest ritual și mai plăcut, surprinde-i cu un set cu ceainic și cești ambalat într-o cutie de cadou elegantă.

Alege un model cu un design modern, care poate fi folosit și ca obiect decorativ sau un set pentru servirea ceaiului cu aspect vintage. Iar pentru maeștrii poțiunilor magice, alege un set cu ceainic și căni inspirat din universul Harry Potter.

O altă idee grozavă de cadou de casă nouă pentru pasionații de ceai poate fi și un set cu infuzoare pentru ceai. Alege modele amuzante, în diverse forme: de la animale simpatice la cele în formă de inimă, vaporul Titanic sau chitară.

Dacă vrei să faci un cadou complet, poți să le pregătești și o selecție cu sortimente de ceai de care să se bucure în timpul lecturii preferate sau când pur și simplu au nevoie de o stare de bine și de căldură.

Obiecte care vorbesc despre pasiunile și hobby-urile lor

Un alt lucru de care poți să ții cont în alegerea darului potrivit de casă nouă sunt pasiunile gazdei. Este un înflăcărat jucător de șah? Un set cu totul și cu totul deosebit nu doar va fi primit cu entuziasm, dar va fi aranjat la loc de cinste în casa nouă. Alege un joc de șah magic The Lord of the Rings sau un set de șah cu piese magnetice.

Dacă destinatarul este un spirit liber care visează să exploreze lumea în lung și-n lat, de ce să nu-i faci un cadou de casă nouă care să-i amintească, chiar și atunci când se află acasă, că următoarea aventură abia așteaptă să fie trăită? O hartă de perete sau un glob pământesc nu doar transmit acest mesaj, dar au toate șansele să devină obiectul decorativ preferat al gazdei.

Pentru cei care iubesc cu îndârjire lectura și tot ce are legătură cu asta, o idee inspirată de cadou de casă nouă sunt suporturile de cărți. Acestea dau un farmec aparte oricărei biblioteci, așa că bibliofilii vor fi fermecați de aceste piese care îi vor ajută să-și organizeze un colț de lectură de toată admirația.

Idei de cadouri pentru casă nouă personalizate

Cadourile de casă nouă nu trebuie să fie neapărat scumpe sau complicate pentru a avea însemnătate, uneori un dar venit din suflet, plin de afecțiune și dragoste e cea mai potrivită alegere. Dacă între tine și noul proprietar este o legătură mai strânsă – emoțională, de familie, de prietenie – și știi că pune preț pe valoarea amintirilor, o ramă foto cu cele mai frumoase momente petrecute împreună îi va umple inima de bucurie. Pentru cei cărora le place să păstreze amintirile într-un cufăr de comori, o cutie cu un design vintage în care să adaugi diferite obiecte cu însemnătate e o alegere inspirată.

Un coș cu delicii gourmet

Ce ar fi un eveniment important din viață fără să fie sărbătorit cu gustări gourmet, dulciuri și alte delicii care să-ți încânte simțurile? Iar mutarea într-o casă nouă nu face excepție. Poți include o varietate de gustări și bunătăți cum ar fi: o cutie cu alune de pădure trase în ciocolată neagră, o dulceață artizanală delicioasă de mure sau un borcan cu unt de migdale coapte și curmale 100% natural. Toate te așteaptă atât în librării, cât și pe carturesti.ro, să le alegi pentru persoanele speciale cărora vrei să le oferi un cadou de casă nouă rafinat, plin de iubire și apreciere.

Cadouri de casă nouă pentru îndrăgostiții de artă

Avem idei de cadouri de casă nouă și pentru cei care își găsesc inspirația, refugiul și liniștea sufletească în lumea artei. Un album dedicat artistului lor preferat, de la Leonardo la Brâncuși sau Victor Brauner se va dovedi o surpriză mai mult decât plăcută. Iar pentru cei care vor să îmbine arta cu distracția, alege un joc de cărți inspirat din operele celor mai mari artiști din toate timpurile, de la Monet la Vermeer, Rembrandt și Frida Kahlo.

Accesorii pentru barul de acasă

Un cadou de casă nouă pentru rude, prieteni, fini sau colegi, care să completeze în mod armonios locuința lor este un suport elegant pentru sticlele de vin în formă de piramidă sau biker pe motocicletă – o piesă ideală pentru depozitarea organizată a sticlelor de băuturi în amenajarea barului de acasă.

Iar dacă vrei să faci acest cadou cu totul și cu totul special, alege și alte accesorii utile cum ar fi: o frapieră simpatică, un set cu pahare pentru shot-uri și suport din lemn, amestecuri pentru cocktail perfecte pentru petreceri, un decantor rafinat pentru whiskey sau chiar o cutie decorativă cu un mesaj amuzant pentru depozitarea dopurilor de plută.

Descoperă mai multe accesorii pentru bar pe carturesti.ro

Lumânări parfumate pentru a crea o atmosferă de poveste oricând își doresc

Lumânările sunt o altă idee inspirată de cadou pentru casă nouă, cu o semnificație aparte, simbolizând lumina, armonia și liniștea sufletească. Un set de lumânări parfumate concepute ca mici povești fermecătoare care aduc liniște, armonie, nostalgie și bucurie sau un suport de lumânare cu un design modern și elegant sunt cadoul de casă nouă potrivit pentru a transmite acest mesaj.

Mai multe modele de lumânări cu arome îmbietoare găsești pe carturesti.ro.

Idei de cadouri de casă nouă pentru cei care apreciază produsele de design românesc

De la decorațiuni care îmbracă locuința cu personalitate la accesorii făcute manual sau obiecte funcționale și frumoase, pe raftul nostru cu produse create cu încredere în România descoperi idei originale de cadouri pentru casă nouă, care vor fi primite cu zâmbetul pe buze.

Alege o pernă decorativă ca o invitație la visare și relaxare cu gândul la basme nemuritoare, zâne, prinți și zmei. Alte cadouri creative cu care să impresionezi gazdele: un ceas de perete cool din hârtie, în stil origami, de la Lightplay sau un autocolant special pentru perete, cu elemente fotoluminiscente, care să aducă un strop de veselie oricărei încăperi.

Cadouri de casă nouă care să le aducă zâmbetul pe buze

Prietenilor apropiați poți să le oferi în dar și cadouri amuzante care să le aducă zâmbetul pe față și să le amintească cu drag de tine. Pentru cititorii de cursă lungă, care mai au nevoie din când în când și de o pauză sau pentru cei care nu ies din casă fără să-și completeze look-ul cu ochelari de soare, ne-am gândit la un cadou practic care îi va binedispune: un suport pentru ochelari în formă de vulpe sau iepure.

De asemenea, un covoraș de intrare simpatic, o vază cool sub forma unui cap de dalmațian sau o lampă de masă cu un design vesel care înfățișează un câine, sunt daruri care nu doar că le vor fi de folos, dar îi vor face să zâmbească de fiecare dată când le văd. 

Indiferent dacă noul proprietar este un prieten apropiat, un membru al familiei sau un coleg pe care nu îl cunoști chiar atât de bine, sperăm că ideile noastre de cadouri pentru casă nouă ți-au fost de folos și ai reușit să găsești un dar potrivit care să le umple inima de bucurie. 

Te așteptăm în librăriile Cărturești și pe cărturești.ro pentru a descoperi mai multe idei de cadouri de casă nouă atât pentru cei dragi, cât și pentru tine.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.