HomeFest Instagram

HomeFest ajunge în cartierul Fabric din Timișoara

HomeFest continuă să călătorească și ajunge cu ediția #9 la Timișoara. În perioada 9-12 noiembrie 2023, apartamente din cartierul Fabric devin loc de exprimare pentru o serie de artiști.

Două performance-uri, un one-man show, un concert de pian à quatre mains, altul de muzică electronică și un atelier de joacă și improvizație deschid ușile caselor și așteaptă musafirii spectatori.

Programul pentru cele patru zile de eveniment este următorul:

Joi, 9 noiembrie, ora 19:00, „Fragilitate”, performance/dans cu Antonia Itineanț

Femeia la 25 de ani. Ce dorințe și ce planuri se ascund în gândurile fiecărei zile care trece? Cum poți armoniza într-un spectacol stări contradictorii, idealuri, vremuri mai bune sau mai puțin bune? Descoperim la evenimentul Antoniei Itineanț.

Joi, 9 noiembrie, ora 20:00, „Contemplând viața”, proiecție video și performance cu Livia Mateiaș


Folosind un ficus Ginseng Bonsai, care face referire la arta de a crea ceva mult mai mult cuprinzător decât planta în sine, Livia Mateiaș contemplă natura vieții prin simbolul viu și realizează acest performance, care se desfășoară în cadrul instalației multimedia Universul Verde, creată de artistă.

Vineri, 10 noiembrie, ora 20:00, „Integrala dansurilor ungare pentru pian”, recital de muzică de cameră cu Elena Popa și Diana Vasiu.

Vă place Brahms? Atunci nu trebuie să lipsiți de la concertul de pian la patru mâini: cele ale Elenei Popa (profesoară de pian la Liceul de Artă „Ion Vidu”) și Diannei Vasiu (lect. univ.dr. la Facultatea de Muzică și Teatru). Un șir de 21 de piese ritmate, inspirate de muzica și dansurile tradiționale maghiare, vor aduce efervescență nu doar încăperii gazdă, ci și cartierului Fabric.

Sâmbătă, 11 noiembrie, de la 11:00 la 17:00, „Perform Yourself!”, workshop cu Robert Bălan

Robert Bălan, regizor, performer și coordonator de proiecte culturale, ne invită să descoperim elementul ludic care se află în fiecare dintre noi. Vor fi 5 ore cu jocuri, discuții, încercări, improvizații. Ce rămâne din povestea noastră atunci când o împărtășim? Și de ce?

Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 20:00, live performance cu Berlin Division

Duoul Berlin Division Cristian Paroș (synth-uri, electronică și voce) și Alfred Paroș (sesiuni live) propune un concert intim care te poartă prin universuri creative ce amintesc de Jean Michel Jarre, Erasure sau Eurythmics, New Order sau Mouse on Mars și Booka Shade. Inserțiile de space ambient oferă compozițiilor o aură aparte, plasată undeva în afara spațiului terestru, amplificând sentimentul de călătorie prin sunet.

Duminică, 22 noiembrie, ora 20:00, „Deasupra capului”, one-man show cu Benone Viziteu

O documentare despre viața persoanelor fără adăpost din Timișoara a dat naștere unui text. De la textul scris de Andrei Ursu s-a născut și spectacolul regizat de Ana Maria Ursu. Un one-man show realist, bazat pe fapte concrete, în interpretarea actorului Benone Viziteu, care ne învață să fim mai empatici, mai înțelegători, mai atenți la nevoile celorlalți.

Rezervările se fac la adresa de e-mail homemculture@gmail.com, precizând numele evenimentului. Locurile sunt limitate la 20 de participanți. Intrarea este liberă, însă nu uita să aduci un obiect care simbolizează pentru tine noțiunea de „acasă”.

HomeFest este un eveniment finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și organizat în parteneriat cu Casa Jakab Toffler, Asociația Solidart/Teatrul BASCA, Asociația Cetățean de Traian.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.