cadouri majorat fete

Idei de cadouri de majorat pentru fete: daruri speciale și amuzante pentru aniversarea de 18 ani

Majoratul este un moment semnificativ în viața unei tinere fete și reprezintă, totodată, tranziția de la adolescență la maturitate, când caută modalități de exprimare care să se potrivească cel mai bine felului ei de a fi. Ca atare, alegerea unui dar potrivit pentru acest eveniment special este unul dintre cele mai importante lucruri pentru a marca această ocazie cu dragoste și grijă.

Pentru că ne dorim să fim alături de tine pentru cea mai potrivită alegere, ți-am pregătit un ghid cu idei de cadouri grozave și practice pentru majoratul unei fete, care să-i facă aniversarea de 18 ani mai frumoasă și să o facă să zâmbească.

1. Bijuterii handmade pentru fetele cu o pasiune aparte pentru accesorii unice

Printre cele mai frumoase cadouri de majorat pentru fete se numără bijuteriile handmade. Alege un pandantiv unic cu detalii deosebite, creat din componentele echipamentelor electrice reciclate sau cercei mandala pictați manual, care transmit optimism, energie și căldură – fiecare dintre acestea, dar și multe alte decorațiuni și accesorii create cu încredere în România se pot transforma într-un dar nemaipomenit la aniversarea de 18 ani.

2. Un aparat foto instant

O cameră foto instant este una dintre cele mai potrivite alegeri atunci când ești în căutarea unui cadou pentru majoratul unei fete pasionate de fotografie. Astfel, va putea surprinde momente unice din călătorii și escapade, dar și amintiri dragi în timp real, iar aniversarea vârstei de 18 ani este momentul numai bun pentru a începe.

3. Un set de lumânări parfumate reconfortante

Dacă vorbim de o fată care adoră să-și decoreze camera cu multe lumânări și se bucură ca un copil de fiecare dată când descoperă o nouă aromă îmbietoare, avem și pentru ea un cadou de majorat mai mult decât potrivit: o lumânare parfumată din ceară naturală de soia și uleiuri esențiale turnate manual care să-i relaxeze mintea și sufletul și să îmbrace decorul într-o notă de armonie. Dacă vrei să-i transmiți și un mesaj de încurajare, alege o lumânare parfumată cu un citat simpatic, care să-i aducă aminte în fiecare zi că bucuria poate fi neașteptată și poate veni de pretutindeni.

4. O lampă cu un design ingenios

Dacă ești în căutarea unei idei inedite de cadou de majorat pentru fete, o lampă amuzantă și colorată este alegerea ideală prin care să le sărbătorești creativitatea, stilul sofisticat și pasiunea pentru design interior. În cazul în care cauți un cadou pentru iubitoarele de lectură, îți recomandăm o lampă de tipul Smart Book Light, un accesoriu grozav care parcă te cheamă între paginile cărții.

5. Un planner smart pentru organizarea timpului

Având în vedere că vârsta de 18 ani vine cu multe responsabilități, alege un cadou de majorat util, de care să se folosească în următoare etapă din viață și care să o ajute să-și planifice timpul în mod eficient. Alege un carnet smart writing de la Moleskine care îi oferă șansa să-și pună ideile pe hârtie, iar acestea vor apărea în timp real și pe dispozitivele ei. Practic un bullet journal care să o ajute să fie mai productivă și să-și organizeze mai bine timpul.

6. O pereche de ochelari de soare cu care să iasă în evidență

Cauți un cadou de majorat pentru o fată care iubește să-și completeze ținutele cu accesoriile potrivite? Alege o pereche de ochelari de soare, cu (sau fără) dioptrii, foarte cool și moderni, colorați și ușor de asortat.

7. Un rucsac cool pentru orice ocazie

Pentru fetele care apreciază cadourile practice, dar cu stil, alege un cadou de majorat care să le facă plimbările mai frumoase. Un rucsac minimalist de la Ucon Acrobatics sau un rucsac cu imprimeu vesel de la Delikates Accessories poate fi accesoriul de nădejde al sesiunilor de shopping, al serilor în oraș cu prietenii sau al weekend-urilor dedicate plimbărilor în natură, cu bicicletă sau fără.

8. O geantă pentru cosmetice

O idee inspirată și binevenită de cadou de majorat pentru fetele pasionate de make-up este o geantă pentru cosmetice simpatică, încăpătoare și ușor de transportat. Un dar simplu, dar cu care mergi la sigur. Poți completa cu unul dintre încântătoarele săpunuri franțuzești premium La Savonnerie de Nyons, ambalate într-o cutie colorată sau un fard delicios cu aromă de afine sau mentă

9. Un set cu seria manga preferată

Un adevărat fenomen cultural care a luat cu asalt întreaga lume, manga este cadoul de majorat ideal pentru fetele pasionate de forma de artă japoneză care îmbină imaginile viu colorate cu un dialog dinamic și foarte multă acțiune. Dacă iubește universul manga, atunci ce cadou mai potrivit decât să o transporți în universul fantastic creat de Tsugumi Ohba, Masashi Kishimoto, Eiichiro Oda sau Gege Akutami?

10. O pereche de căști wireless pentru fetele care iubesc muzica

Dacă vrei să o surprinzi de majorat cu un cadou special care să reflecte pasiunea ei pentru muzică, avem o idee cu care nu vei da greș. Dăruiește-i o pereche de căști wireless extrem de confortabile, care să o facă să trăiască fiecare zi pe ritmul muzicii, sau o mini boxă portabilă de la MOB.

11. Cadouri de majorat pentru fetele fascinate de povești și lumi fantastice

Pentru cititoarele de ficțiune care adoră să evadeze, măcar pentru câteva ore, în alte lumi fantastice, atât în librării, cât și pe Carturesti.ro, ai rafturi întregi pline cu idei de cadouri de majorat din care să alegi. Și ce altă idee poate fi mai bună decât o carte fantasy care să le poarte în lumi magice unde totul este posibil, o carte horror care să le testeze curajul sau o serie YA în universul căreia să se piardă cu orele.

Sarah J. Maas, una dintre cele mai iubite autoare de cărți fantasy, a creat o altă serie care a cucerit inimile cititorilor din întreaga lume, după deja îndrăgita Regatul spinilor și al trandafirilor pe care o poți comanda într-un set box cu toate volumele apărute. Seria Orașul semilunii are un world building fantastic și îți face cunoștință cu o lume periculoasă, dar frumoasă în același timp. Descoperi o poveste complexă, plină de suspans și personaje care mai de care mai interesante – oameni, metamorfi, îngeri, vrăjitoare, demoni și zâne.

Un alt volum pe care îl vor citi cu sufletul la gură este și Cartea Blestemelor, prima parte din trilogia Ultimul împărat nemuritor, o reinterpretare epică a basmului Tinerețe fără Bătrânețe și Viață fără de Moarte. Un univers păgân și plin de magie, al basmelor, miturilor și al folclorului românesc, unde zâne, iele, ursitoare și vrăjitori sau ființe fantastice ale pădurilor și nopților deschid „cartea blestemelor”.

12. Un album foto personalizat

Dacă vrei să-i faci un cadou special prietenei tale cele mai bune sau surorii tale de majorat, avem o idee care îi va umple inima de bucurie. Pune la un loc cele mai frumoase amintiri într-un album foto personalizat, adaugă descrieri și mesaje din suflet pentru fiecare fotografie și ai un posibil cadou de majorat perfect pentru cele mai importante fete din viața ta.

13. Un kit de răsfăț ca la spa

La capitolul idei de cadouri de majorat pentru fetele care apreciază momentele de răsfăț și starea de bine mai mult decât orice, alege un dar care să vină în întâmpinarea plăcerii lor. Un set cu produse esențiale pentru îngrijirea corpului sau o trusă de manichiură vor fi mai mult decât apreciate.

14. Un volum ilustrat, cadoul de majorat pentru fetele cu tot felul de curiozități

Pentru prietenele care te surprind de fiecare dată cu lucruri interesante și curiozități despre lumea în care trăim, un cadou de majorat care le va stârni interesul și entuziasmul poate fi enciclopedia Floriografie – Limbajul secret al florilor – cu ilustrații splendide și semnificații bine documentate despre tainele unui număr impresionant de plante și flori. Un alt cadou de majorat cool este și Emily in Paris: Paris, J’adore! – un ghid complex și amuzant despre cum să fii parizian și ce reprezintă cultura franceză, dar și cu sfaturi despre modă și romantism.

15. Un set de tarot inspirat din universul anime

Pentru o adolescentă care caută magia în fiecare lucru, oferă-i posibilitatea să-și testeze abilitățile și intuiția cu un kit de tarot cu ilustrații deosebite care celebrează lumea extraordinară și colorată a anime-urilor japoneze. Setul conține și un ghid care explică semnificația simbolurilor și conceptele cheie ale fiecărei cărți în parte. Mai mult, după ce deprinde arta cititului în cărți, roag-o să arunce un ochi și pentru tine.

16. O pernă simpatică în formă de pisică

Pentru fetele care acordă o atenție specială detaliilor și obiectelor decorative din casă, alege un cadou de majorat care să le aducă o pată de culoare în sanctuarul lor și care să le țină companie de fiecare dată când se relaxează în pat sau pe canapea cu serialul preferat – o pernă moale și confortabilă în formă de pisică.

17. Un trepied pentru telefon

Pentru o fată pasionată de vlogging și editat clipuri video, ne-am gândit la un cadou util care îi va aduce zâmbetul pe buze – un trepied pentru telefon ideal pentru fotografie și video. Mai mult de atât, dacă vrea să ducă crearea de fotografii și video la un nivel avansat, trepiedul este potrivit și pentru aparatele foto.

18. O hartă în care să păstreze la loc de cinste cele mai frumoase aventuri

Partea cea mai frumoasă a călătoriilor, pe lângă experiența extraordinară trăită, este că îți oferă momente de care să-ți aduci aminte mereu cu bucurie. Iar dacă le poți vedea ori de câte ori îți dorești, cu atât mai bine. Special concepută pentru a indica locurile spectaculoase pe care le-ai vizitat sau pe care îți dorești să le vizitezi, harta Global Travel este un cadou de majorat pe care fetele pasionate de călătorii îl vor aprecia cu siguranță.

19. O baterie externă cu un design fun

Pentru fetele care stau aproape toată ziua cu nasul în telefon și care rămân, cel puțin o dată pe zi, fără baterie, alege un cadou practic și ingenios care le scapă de această grijă – o baterie externă simpatică în formă de cățel Corgi, care se poate atașa ușor de smartphone cu ajutorul celor patru ventuze pe post de picioare.

20. Un cadou de majorat special sub forma unui voucher

Pentru că de cele mai multe ori să găsești cadourile de majorat potrivite pentru fete este o adevărată provocare, o idee practică și care te scutește de a face o alegere greșită este un voucher valoric. La Cărturești poți alege designul, un mesaj pe care vrei să-l transmiți și, bineînțeles, suma pe care o pui la dispoziție pentru a-și alege cadoul de majorat preferat, de care să-și amintească toată viața.

Sperăm că lista noastră cu idei de cadouri de majorat pentru fete ți-a fost de ajutor în găsirea darului perfect, indiferent că sărbătorita este fiica, cea mai bună prietenă, sora sau iubita ta. Găsește în librăriile Cărturești și pe carturesti.ro toate cadourile din această listă, dar și multe altele la fel de originale și practice pentru aniversarea de 18 ani.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.