carturesti-2024-deschidere_vaslui-cover_event_1920x1005px

Cărturești Vaslui se deschide pe 14 februarie | concert de deschidere: Adam’s Nest

Cititorii din Vaslui sunt invitați la deschidere miercuri, 14 februarie: seara deschiderii aduce în librărie concertul live al trupei Adam’s Nest

Cărturești deschide a doua librărie Cărturești în orașul Vaslui, în incinta Funshop Park Mall Vaslui. Prima librărie a fost Hiccup Bookshop – partener Cărturești, care acum va face parte din noul concept de librărie prin partea de cafenea inclusă în noul spațiu.

Cărturești Vaslui se va deschide miercuri, 14 februarie, de la ora 12:00.

Librăria, amplasată în centrul Funshop Park Mall Vaslui, măsoară 200mp și găzduiește pe rafturi o varietate de titluri în limbile română și engleză. Totodată, oferta de carte va cuprinde și volume apreciate de tinerii cititori, din categoriile manga și comics. Selecția va fi completată de branduri deja cunoscute și îndrăgite în rețeaua de librării Cărturești, precum Moleskine, Paperblanks, Legami și Kikkerland, dar și de o selecție generoasă de ceaiuri.

De asemenea, primii 1000 de cititori vor primi un cadou din partea la orice achiziție din librărie, și se vor putea bucura de un concert live inedit, de la ora 19:00, susținut de trupa ieșeană Adam’s Nest.

„Toată energia și deschiderea de care ne-am bucurat în anii în care am avut povestea Hiccup bookshop – partener Cărturești ne-au dat de înțeles că Vasluiul așteaptă o librărie Cărturești mai mare și deschisă pentru evenimente, lansări, care să aducă la un loc cititorii. Dincolo de asta, locul care va invita la cafea și citit cred că este unul foarte potrivit în viața orașului. Ne dorim ca acest loc nou să inspire să să aducă la Vaslui ceva ce lipsea”, spune Ciprian Hordilă, manager regional Cărturești.

Despre trupa invitată la deschidere

Adam’s Nest înseamnă Nicolae Răzvan Rusu (chitară & voce) și Vlad alui Gheorghe (voce, tobe, chitară). Este un proiect muzical apărut la Iași prin 2017, sub forma unui duet acustic-alternativ. Între timp, cu un EP și un album numit „Irezistibil”, Adam’s Nest este un nume tot mai prezent în distribuția festivalurilor din țară, iar de când cu muzica pusă pe coloana sonoră a filmului de scurt-metraj „Nu trage perdeaua”, regizat de Andrei Florescu, muzica i-a dus și dincolo de granițe. Trupa îi mai conține pe Răzvan Moroșanu (bass) și Andrei Hâncu (tobe).

Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit între timp cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 49 de spații, incluzând și cele două spații din Chișinău, care redefinesc ideea de librărie. Librăria din Târgu Mureș este a 50-a din rețeaua Cărturești. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană și o cafenea.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.