spsi-1170

Concurs! Ce tip de părinte ești?

Later update: Avem și cei 3 câștigători ai concursului nostru:

  1. Trandafirescu Monica
  2. Daniela P
  3. Daniela Alexandru

Felicitări și veți fi contactați prin e-mail pentru a putea intra în posesia premiilor.

Ești un părinte hiperprotector sau chiar cicălitor? Sau ești genul care-și lasă copilul să se descurce de unul singur ? Te consideri un prieten al celui mic sau preferi să-i amintești zilnic cine este „șeful” în casă? Te-ai gândit vreodată la stilul tău de educație și la cât de potrivit este pentru copilul tău? Te-ai întrebat cum se văd gesturile și vorbele tale prin ochii copilului sau adolescentului tău ?

Chiar dacă te-ai gândit sau nu, noi te invităm la un concurs, cu ocazia căruia te vei gândi la aceste întrebări.

Ce trebuie să faci?

Răspunde-ne, printr-un comentariu la acest articol, la întrebarea: Ce tip de părinte ești?

Care și câte premii sunt?

3 premii constând într-un pachet cu câte 3 cărți fiecare, din categoria noutăți, oferite de  Editura Trei.

Ghid pentru înțelegerea minții copilului

 

Alege cuvintele, nu bâtele și pietrele

 

 Mai puțin e mai bine

 

 

 

Cum alegem câștigătorii? 

Alegem cei 3 câştigători prin tragere la sorţi pe 26 februarie, la ora 14:00 şi îi vom anunţa prin email. Completează corect adresa ta de email fiindcă îţi vom trimite acolo toate detaliile necesare pentru a putea intra în posesia premiului, dacă vei fi printre câştigătorii acestui concurs.

Perioada de desfășurare a concursului  19-25 februarie.
Toate comentariile sunt moderate în maxim 24h, cu excepția zilelor de weekend.

Prin participarea la concurs, îți exprimi acordul de a primi știri despre evenimentele și ofertele culturale ale librăriei carturesti.ro.

Mult succes!

 

PS. Pentru a afla cum poți să crești un copil echilibrat și un viitor adult fericit, participă la atelierele Săptămânii Psi pentru Părinți din perioada 19-25 februarie.

Atelierele Săptămânii PSI pentru Părinți au intrarea liberă și vor începe de la orele 18.30 în librăriile Cărturești din București, Cluj, Timișoara, Iași, Suceava, Arad și Brașov. Programul îl găsești aici

Psihoterapeuți și psihologi specializați în lucrul cu familiile și copii îți vor explica în ce fel îți vei putea recunoaște mai bine stilul parental, cum vei putea să-i înțelegi și să-i ajuți pe copii folosindu-te de jocurile vindecătoare, dar și cum îi poți învăța să-și regleze emoțiile și să se cunoască mai bine. Nici temele delicate nu vor fi ocolite: de la adolescenții rebeli la copiii-tirani, de la certurile dintre părinți la felul în care internetul poate afecta trăirile copilului.

Pe tot parcursul acestei săptămâni, cărțile editurii Trei dedicate parentajului  și psihologiei copilului vor putea fi achiziționate cu o reducere de 25% în toată rețeaua Cărtureștilor.

 



There are 26 comments

Add yours
  1. Andreea

    In incercarea de a fi cea mai buna varianta a mea ca parinte, ma trezesc ca pot fi si hiperprotectoare, si cicalitoare, dar si cel mai bun prieten 🙂

  2. Daniela P

    Incerc sa fiu putin din fiecare: sa fiu parinte protector, sa fiu un parinte care impune un set de reguli, dar mai ales vreau sa fiu un parinte care e aproape de copilul lui, implicat, devotat si jucaus.
    Cateodata reusesc, cateodata nu dar in permanenta caut sa ma modelez dupa nevoile ei.

  3. Elena Tudor

    Incerc sa fiu cea mai buna varianta de parinte pentru copilul meu. Putin din fiecare: iubitoare, cicalitaoare, protectoare, invatatoare, ajutor, sprijin, ne mai si suparam dar fiecare zi o terminam cu pupic de noapte buna si imbratisati.
    Pupici cu sclipici!

  4. coca

    nu pot să știu de acum dacă atitudinea mea este bună de fiecare dată…câteodată am impresia că nu am procedat corect, însă eu încerc să fac tot posibilul să fiu corecta si să îmi învăț copilul să fie educat…chiar dacă am momente cand sunt cam pisaloaga, încerc mereu să fim prietene bune…

  5. AndreeaR

    Sunt un parinte care invata sa fie parinte. Sunt un parinte care priveste, se mira si invata de la copilul lui. N-am stiut sa fiu parinte nici macar dupa ce am nascut. Am invatat alaturi de copilul meu sa fiu parinte si cred ca cel mai important lucru, invat in fiecare zi sa fiu un parinte care asculta, iubeste, descopera, protejeaza, isi face griji, educa, citeste si se gandeste in fiecare zi cum sa fie un parinte bun, mai bun pentru copilul lui.

  6. Manolache Mihaela

    Le las libertate, ne raportam la aceleasi reguli, cand gresesc imi recunosc greseala si incerc sa nu o mai repet. Suntem prieteni si experimentam impreuna. Ii las sa se descurce singuri cand e cazul si ne bucuram de viata daruindu-ne reciproc multa multa iubire!:))

  7. Luminita

    Sunt un părinte posesiv și uneori prea grijuliu cu copiii mei. Au și ei nevoie de independență dar mi-e greu de multe ori sa le-o ofer, dar învăț treptat să îmi depășesc fricile

  8. Roba Corina

    Incerc sa-l ajut cu sfaturi si exemple
    Practice apoi il las pe el sa se descurce cu ce a auzit. Suntem prieteni la joaca, dar mama si fiu in rest, el trebuie sa ma asculte, sa stie sa respecte deciziile noastre , cateodata suntem prea cicalitori insa incercam sa ne mai linistim

  9. Mona

    Pe axa parenting-ului, cu stilul liber fără pedepse, fără recompense la un capăt vs stilul dictatorial de la capătul celălalt, mă zbat efectiv în chinurile vinei, frustrării, disperării uneori, de a ajunge la un echilibru, la punctul de mijloc al balansoarului. In toată această luptă, m-am trezit într-o bună zi că mi-am pierdut pe drum instinctul de mamă. De atunci nu mai caut rezolvări la pagina 27 din carte…

  10. Simona

    Am trecut prin multe perioade ca parinte: teamă , nesiguranță, căutare, documentare , siguranță… Timp în care am fost posesivă, protectoare, severă, detașată , înțelegătoare…
    Încă mai studiez… Urmeaza perioada “părinte de adolescent”.
    Cum mă simt acum?
    Încrezătoare că “totul va fi bine”!

  11. Roxana Arionesei

    Deși încerc sa fiu cel mai bun părinte pentru copilul meu mai am și scăpări. Sunt momente când sunt foarte severa și momente când efectiv îl iau în brațe și îl strâng strâns ca mai apoi sa ne jucam împreună.

  12. Trandafirescu Monica

    Consider că sunt un părinte permisiv, însă ferm atunci când trebuie sa stabilesc limitele. Cei doi copii ai mei sunt foarte diferiți si sunt nevoită să folosesc metode diferite în comunicarea cu ei, dar cu multa dragoste si respect facem o echipă minunata.

  13. Dumitru madalina

    Sunt o mama foarte intelegatoare 24 din 24 de ore îl petrec alături de copiii mei,ei sunt totul pentru mine,ne jucam,scriem impreuna citim povesti și pregătim toate mesele impreuna.

  14. Dantza

    Sunt un parinte cam cicalitor, cam obosit, fricos, care vrea sa fie mai bun pentru copiii lui. Incerc sa i responsabilizez, insa primesc deseori raspunsul nu vreau acum , las ca strang mai tarziu , n am chef…

  15. Daniela Alexandru

    Consider că sunt o bună prietenă a fetiței mele, o mamă interesată de ceea ce simte, dorește și trăiește fetița mea. Uneori sunt hiperprotectoare și îmi doresc să scap de asta, să-și poată căpăta încrederea în forțele proprii. Sunt înțelegătoare dar ferma.

  16. Luiza

    Incerc sa fiu un parinte cat mai bun pentru copiii mei, sa le las libertatea de a gresi, de a testa pentru a invata. Recunosc insa ca nu reusesc mereu, si mai am zile in care sunt cicalitoare.

  17. TROFIN Emilia

    Ma consider un parinte ingaduitor, imi las copilul sa aleaga singur ce isi doreste in viata. Uneori sunt prea libertina cu copii mei.

  18. Alexandra

    Părinții mei au fost foarte protectori cu mine și eu la vremea respectivă am suferit pentru că simțeam că sunt privata de unele jocuri ale copilăriei. Acum sunt mama și înțeleg că intențiile lor au fost cele mai bune. Totuși pot spune e că îmi dau toată silința să fiu cea mai buna prietena a băiatului meu, mai ales având în vedere că sunt mama singura. Încerc să îl învăț să se descurce singur încă de mic și am grija ca măsurile de precauție pe care le iau în vederea protejării lui sa fie in umbra, astfel încât el să nu simtă că îl sufoc. Până în acest moment spun eu că mă descurc bine. Sper să mă descurc și pe viitor. Succes tuturor in a forma oameni demni și frumoși !

  19. Oana Acsinte

    E frustrant ca niciun copil nu vine cu manual de utilizare. Tot ce functioneaza la altii nu functioneaza la al tau. Cu copiii altora esti concesiv si calm, cu al tau drastic si -uneori-isteric.
    Cu toata spoiala mea de educatie, de carti citite, de cursuri de parenting, nu-mi iese. Sper doar sa am un copil inteligent si sa ma ierte!

  20. Sanda

    Prietena ei in primul rand. Prietena mai experimentata 🙂 De cele mai multe ori…Si da, ma tot privesc prin ochii ei si o inteleg atat de bine cand ma percepe ca pe un inamic…

  21. Daniela Alexandru

    Ma straduiesc sa fiu un parinte bun – implicat, iubitor, atent la nevoile copilului dar sunt si hiperprotectoare, permisiva si uneori si autoritara.

  22. Mihaela

    E greu sa fii parinte ! Educatia si formarea lui depinde f.mult de modul nostru de a.i oferi exemplu, de a gasi calea de relationare si de a fi cat mai apropiata de ei ! Eu sunt parintele prieten , care vorbeste orice cu copilul sau, care sfatuieste prin prisma experientei de viata; ajuta; sustine dar si mustra cand greseste .

  23. Alina Daniela Hila

    Sunt un parinte care duce zilnic o lupta. Imi impun sa fiu atenta, sa am rabdare, sa gasesc timp pentru ei, sa ii ascult si sa purtam discutii fara cearta. E greu dar nu imposibil. Mediul in care traim si societatea pot influenta foarte usor modul in care ne crestem copii. De aceea vrem si sper sa reusim sa crestem “oameni”.

  24. Madalina P

    Hiperprotectoare pana la aparitia celui de-al 2-lea:); am invatat sa-mi temperez grija excesiva, sa ii arat ca am incredere in el, fac tot posibilul ca ei sa fie fericiti si sa gaseasca in mine cel mai bun prieten. Nu reusesc sa fiu ferma atunci cand trebuie, mai am de lucrat la asta, si probabil mai sunt multe aspecte din “meseria” de parinte perfectibile.

  25. localgeek

    Your occupation is to convince them why they ought to give you a discount and their occupation is to get some thing in return if they concur to your ask for for a deal.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.