posterDictaphone

Dictaphone deschide seria Avant Sessions, la Control Club

Formația berlineză Dictaphone va concerta la București duminică, 25 martie, de la ora 20, la Control Club, în cadrul Avant Sessions, o nouă serie de evenimente organizată de Liveland și Control Club. Biletele sunt disponibile online, pe Eventbook.ro.

Înființat la sfârșitul anilor ’90, la Berlin, Dictaphone este proiectul multi-instrumentistului Oliver Doerell, originar din Bruxelles. În 2000, acestuia i s-a alăturat berlinezul Roger Döring, cei doi împărtășind pasiunea pentru muzica belgiană din anii ’80. În anii ce au urmat, duo-ul a înregistrat, alături de alți muzicieni invitați, ca Stephan Wöhrmann (SWOD) sau Malka Spigel (Minimal Compact), albumele m.= addiction (2002), Nacht (2004) și Vertigo II (2006), la prestigioasa casă de discuri City Centres Offices (Boomkat, Modern Love).

În 2009, în formație a fost cooptat violonistul Alex Stolze. În această formulă, Dictaphone a concertat în peste 20 de țări, participând la festivaluri ca Mutek, Transmediale, Unsound, Benicassim și altele. Cel mai recent album al trupei, APR 70, a fost lansat la finalul anului trecut, de label-ul Denovali.

Noul release a fost compus și produs timp de trei ani, de membrii Dictaphone: Oliver Doerell (electronics, bas, chitară), Roger Döring (saxofon, clarinet) și Alex Stolze (vioară). În APR 70, bucățile instrumentale, de jazz, se îmbină cu ritmurile hipnotizante și layer-ele electronice pentru a crea aranjamente complexe ce pot fi soundtrack-ul perfect pentru zilele tulburi și nopțile senine deopotrivă, ca o nouă încarnare sau chiar definiție a purității.

http://www.dictaphone-music.de/

Minimalistic and subliminal elegancy – ARTE

Timeless, unusual & beautiful – Colin Newman

Dictaphone gives warmth to the concept, your thoughts a body and atmosphere to the music. – Spex

This is the music to fall in love with over many evenings, each subsequent rotation capturing another moment of time to be recalled in the future. Highly recommended. – Headphone  Commute

When played from a rooftop, this music may be as quiet as a poem, but it carries the power of a manifesto. – A Closer Listen

Dictaphone’s Oliver Doerell was one of my musical idols. There was something about his sound, both with Dictaphone and his other act SWOD, that I always held close to my heart. It truly touched me… – Late Night Tales | Nils Frahm

Evenimentul Avant Sessions : Dictaphone live este organizat de Control Club si Liveland.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/149335732410849

Biletele se pot achiziționa în avans, la prețul de 20 de lei, online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-avant-sessions-dictaphone-live-at-control-club) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și librăriile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.