labitare_cesti

Ghidul Cadourilor Deștepte | Din nou despre design italian: când Aprilie înfloreşte într-o ceaşcă de ceai

labitare_cestiCreativitatea transferată la nivel domestic și făcută utilă, credinţa că obiectele de care ne înconjurăm în viaţa de zi cu zi ne afectează şi ne modelează experienţele pe care le trăim, astfel încât devine important să le modelăm noi pe ele înainte – acestea sunt câteva dintre valorile în care cred italienii de la L’Abitare.

Cunoaşteţi fără îndoială celebrele, suprasaturatele şi adeseori inadecvat întrebuinţatele „eleganţă şi rafinament”? Ei, de data aceasta, italienii chiar au reuşit să le dea consistenţă. Obiectele şi accesoriile marca L’Abitare devin cadouri perfecte pentru cei cu adevărat atenţi la nota de premium pe care obiectele le pot avea. Imaginate de o echipă întreagă de designeri şi realizate din porţelan, accesoriile arată într-adevăr excelent. Ceva destul de consistent din fineţea conceptului, din intimitatea gândului care a precedat realizarea lor efectivă s-a păstrat în produsul final.

l1

La Cărtureşti găsiţi, noi-nouţe în raft, din gama Living the House, câteva demne reprezentante ale colecţiilor Seasons şi Galapagos. Cât priveşte colecţia Seasons (designer Stefania Vasquez), preferaţi o lună anume? Sincer, e greu să alegi. Între aprilie şi noiembrie, de pildă. Mai uşor e să alegi între tipuri de căni, ceşcuţe, în funcţie de ce ştii că preferă destinatarul cadoului: ceşcuţa de espresso, de ceai sau cana mare.

Una dintre preferatele mele e ianuarie, parcă ninge liniştit în cana gata să primească şi să împărtăşească cu tine un ceai fierbinte, o senzaţie de bine, un fel de-a fi special.

De cealaltă parte, colecţia de ceşcuţe de cafea Galapagos poartă amprenta a doi designeri, unul japonez şi unul italian, care funcţionează împreună ca Mist-o, şi care reuşesc să împletească simplitate şi raţionalitate într-un cadru contemporan, cum spun ei, care nu are cum să nu-ţi placă. Simplu stilizate, ceştile poartă motive ca peşti zburători, broaşte înflorind, păuni înfumuraţi.

Dacă sunteţi în căutarea unui cadou special în zona accesoriilor de casă/masă, nu aveţi cum să daţi greş cu cele ale italienilor de la l’Abitare. Lăsaţi imaginaţia să zburde printre luni şi stele. Nu uitaţi că fiecare dintre produsele lor este ambalat separat într-o cutie gândită de la bun început ca fiind de cadou şi care conţine urmatorul mesaj (din Oscar Wilde): Beauty is the only thing that time cannot harm. What is beautiful is a joy for all Seasons and a possession for all eternity.

 

Căutătorul de lucruri atent meşteşugite



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.