bitossi pahare FB

Ghidul cadourilor deştepte | Experienţa Bitossi Home: design italian în culori

bitossi pahare FBDacă e adevărat că se mănâncă şi cu ochii la o masă, atunci o masă servită  în culorile pastel propuse de cei de la Bitossi Home este absolut delicioasă. Vorba ceea, vinul poate să fie românesc, dacă designul este italian.

Bitossi Home este o companie italienească, fondată în 2007 la Montelupo Fiorentino, în Toscana, care se ocupă cu obiectele şi accesoriile necesare aranjării mesei. Pare puţin lucru, dar să nu uităm că e vorba de italieni, iar când e vorba de masă, italienii chiar au ceva de spus, chiar dacă în acest caz este vorba despre aranjarea ei.  Să afirmi că promovezi simplitatea, simţul estetic al formelor şi armonia culorilor, pe care îţi propui să le integrezi  perfect cu tradiţionala frumuseţe toscană şi cu spiritul cosmopolit pare o declaraţie aproape fastuoasă (apropo de masă…). Însă mi se pare că celor de la Bitossi chiar le iese: un design fin, o paletă de culori pastelate fantastice, o permanentă căutare de noi materiale – au trecut prin ceramică, lemn, sticlă, ajungând să dezvolte o colecţie pe baza unor materiale biodegradabile: fibră de bambus, plută sau acid polilactic.bitossi pahare 2

Ce găsiţi la Cărtureşti din toate acestea? Păi tocmai noile colecţii de pahare marca Bitossi Home, care propun o reinterpretare a transparenţei prin culori pastelate care, spun ei, scot bine în evidenţă forma acestora. Eu nu i-aş contrazice. Dimpotrivă! Forma este atent turnată, fireşte, şi intenţionat lăsată cu „defect”, cum ar veni, în unele cazuri, cum sunt paharele de apă din colecţia vintage Lucca. Minunat de colorat alcătuită este şi colecția Desigual. Dacă sunteţi la Cărtureşti, vizitați zveltele pahare cu picior, pe care italienii de la Bitossi le numesc „goblet” – o formă timpurie a paharului de vin: din sticlă colorată, simplă, transparentă sau neagră.

Când îţi arunci privirea peste paharele Bitossi adunate laolaltă, ai senzaţii combinate: că te afli într-o intimă galerie de artă, dar totodată afară, la soare, în natură. Să iei masa aranjată à la Bitossi Home pare cu adevărat un deliciu sinestezic. Acestea fiind spuse, eu aştept cu interes colecţia de accesorii de masă din materiale biodegradabile! Până atunci, să avem poftă bună şi plină de culori!

Căutătorul de lucruri atent meşteşugite



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.