cover-fb-1920x1005px

CărturEști donator de povești: un program de redistribuire a cărților citite și iubite acolo unde e nevoie de ele

Urmează un mesaj important pentru cititorii cu biblioteci devenite neîncăpătoare, 
Pentru cititorii cu teancuri de cărți care au năpădit și bucătăria,
Dar și pentru cititorii minimaliști,
Pentru cititorii-curatori de rafturi,
Și pentru toți cititorii care vor să facă o faptă bună: 

Cărturești lansează programul cărturEști donator de povești care își propune să repună în circulație cărțile cumpărate din librărie, ducându-le acolo unde este mai mare nevoie de ele: în comunități cu acces limitat la cultură, către cititori de toate vârstele. Cu ajutorul partenerilor noștri din sectorul nonprofit, colectăm, selectăm și transportăm în noua lor casă cărțile donate în librărie. 

Programul debutează în librăria Cărturești Verona din București, dar lucrăm la planul nostru de extindere în întreaga rețea de librării Cărturești.

Cum poți participa?

Adu în Cărturești Verona trei cărți cumpărate din librărie în ultimii 20 ani. Este important ca volumele aduse să fie în stare bună, fără pagini lipsă sau înscrisuri, să conțină teme de interes pentru copii sau adulți (fără conținut neadecvat). Te rugăm să nu aduci mai mult de trei volume într-o vizită. 

Cum te răsplătim?

Vei primi pe loc un voucher de 10% reducere la următoarea ta carte cumpărată din librărie. Poți folosi voucherul o singură dată pentru a beneficia de o reducere de preț în valoare de 10% pentru un produs tip carte (cel cu valoarea cea mai mare din coșul de cumpărături), fără a se cumula cu alte oferte și discounturi. Voucherul este valabil doar în librăriile fizice.

Ce susții prin gestul tău?

Donând cărțile de care te poți despărți din colecția ta, ne vei ajuta să atingem problema curentă a accesului la carte pentru cititorii din medii cu acces limitat la cultură. În contextul unei rețele de biblioteci publice insuficient dezvoltate și finanțate, poți susține alături de noi o mișcare națională de repunere a cărților într-un loc central și accesibil pentru toți cei care au nevoie de ele.

Întrebări? Consultă aici regulamentul programului!

Cărturești își asumă dreptul de a refuza cărțile care nu respectă criteriile de selecție. Conținut neadecvat reprezintă texte cu conținut sexual explicit, texte discriminatorii sau ofensatoare la adresa minorităților, texte de propagandă politică. Pentru a participa la program trebuie prezentat la casă un număr exact de trei cărți. Nu sunt acceptate mai puține sau mai multe volume într-o singură vizită. Voucherul de 10% are o perioadă de valabilitate limitată (tipărită pe voucher) și nu se cumulează cu alte reduceri și oferte.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.