efterklang poster web

Efterklang – concert în premieră la București

efterklang poster webMiercuri, 13 noiembrie 2013, Control Club și OneDay Live prezintă, în premieră la București, concertul cunoscutei formații daneze Efterklang. Trupa se află în turneul european de promovare a celui de-al patrulea album, Piramida (4AD, 2012) și promite experiența unui show live deosebit. Biletele s-au pus în vânzare online pe easytickets.ro și în rețeaua Eventim.

Înființată în 2001, la Copenhaga, și încadrată într-o varietate de stiluri, de la indie folk și post rock la dream pop și dark wave, formația Efterklang este compusă, în prezent, din trei muzicieni: Mads Christian Bauer, Casper Clausen și Rasmus Stolberg. Numele trupei vine de la cuvântul danez pentru „amintire” sau „reverberație”. Debutul discografic s-a produs în 2004, cu albumul Tripper, urmat, în 2007, de discul Parades, ce s-a bucurat de aprecierea criticilor muzicali de pretutindeni. Un spectacol live în care Efterklang interpretează integral acest album, în compania Orchestrei Naționale Daneze, a făcut subiectul unui LP și DVD, Performing Parades, lansat în 2009.

Tot în 2009, Efterklang au fost preluați de prestigioasa casă de discuri independentă 4AD din Marea Britanie, ce le-a lansat, în anul următor, al treilea album, Magic Chairs, câștigător al premiului IMPALA pentru cel mai bun album independent din Europa, în 2010.

Sonoritățile complexe și rafinate ale muzicii Efterklang se îmbină armonios cu arta vizuală, în două lung-metraje experimentale: An Island (realizat în 2010, în colaborare cu cineastul francez Vincent Moon) și The Ghost of Piramida (2012) – film ce documenteaza creația celui mai recent album al trupei.

Inspirația pentru acest album a venit în 2010, când membrii trupei au văzut fotografiile unei așezări uitate, Piramida, situată pe insula Spitsbergen, la jumătatea distanței dintre Norvegia și Polul Nord. La origine un oraș minier rus ce găzduia peste o mie de oameni, Piramida zace abandonată din ianuarie 1998. Curioși de existența orașului-fantomă, cei trei membri Efterklang au decis să-l viziteze in august 2011 – o expediție de nouă zile în care au cules mărturii sonore și înregistrări ce au stat la baza noului album, produs apoi într-un studio berlinez. Abordând teme sobre ca izolarea și abandonul, în contrast cu optimismul molipsitor al discurilor precedente, Piramida este un album conceptual solid, ce impresionează atât prin origini cât și prin interpretare.

Premiera acestuia a avut loc în mai 2012, la Opera din Sydney, Australia, într-un show susținut în fața unei săli arhipline, în acompaniamentul celebrei Sydney Symphony. De atunci, spectacolul a fost prezentat în săli din întreaga lume, iar pe 13 noiembrie anul acesta, turneul european Efterklang – Piramida va include și Bucureștiul.

Piramida is the sound of Efterklang’s grasp meeting their reach, of their ambition evading the pretentious, the blankly grandiose, and rewarding them with a masterpiece – MOJO

Piramida is undoubtedly Efterklang’s most immediate work to date and it might be strange to be writing it, but nearly each and every track would work standing on its own – Drowned In Sound

Behold the ambitiously complex adult-pop of Denmark’s Efterklang – NME

Piramida is a revelation – Q Magazine

Piramida is a haven, frozen and expansive but ceaselessly alluring, and deserving of far more than just a visit – The Line Of Best Fit

http://www.efterklang.net/

Efterklang – Hollow Mountain

Efterklang live:

Cel mai nou album Efterklang – Piramida este distribuit în România exclusiv de A&A Records și poate fi găsit în librăriile Cărturești.

 

Biletele pentru concertul Efterklang din Control Club pot fi achiziționate în avans, la prețul de 50 de lei, online pe Easytickets și în rețeaua națională Eventim, precum și de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

 

Pentru mai multe detalii, urmăriți pagina evenimentului pe Facebook.

 

Concertul Efterklang la București este organizat de Control Club și OneDay Live, cu sprijinul A&A Records. Parteneri: Cărturești, Radio Guerrilla, Music Channel, BeWhere, Mixtopia, Șapte Seri, All Hollow, Zile și nopti, IQads, VICE, Orașul Meu, Metropotam, iConcert.ro, Sub25, Port.ro, Cooperativa Urbana, Feeder, InfoMusic, Urban.ro, Ginger Group, Hipmag, Modernism.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.