yann

ARTmania prezintă Yann Tiersen pe 9 decembrie 2010 în Bucureşti la The Silver Church Club

joi, 9 decembrie, ora 21:00, în The Silver Church Club din Bucureşti

Concertul face parte din turneul european de promovare al ultimului album intitulat Dust Lane.

Dust Lane combină note simple cu sunete puternice; poezia a fost înlocuită acum cu energie vie. Tiersen schimbă genurile muzicale predându-se riff-urilor de chitară şi sunetelor muzicii rock. “Dust Lane e mai mult electric decât electronic, iar partea vocală joacă un rol important în album” spune Tiersen. “Noul album e diferit de tot ce am creat pâna acum.”

Muzica uşoară şi valsurile frenetice au dispărut. S-a evaporat pianul şi acordeonul. Singurătatea multi-instrumentistului muzician a rămas în trecut, pentru că Tiersen a revenit la chitara electrică de o vreme, şi a recrutat o nouă trupă alături de care trăieşte muzica. Chiar dacă Tiersen a iubit rockul încă din adolescenţă, în vremurile cu Nick Cave şi Joy Division, revenirea la prima iubire nu a generat ştergerea ultimelor experienţe muzicale. Artistul a păstrat cu grijă un element important: calităţile melodice.

 Yann Tiersen va concerta joi, 9 decembrie, ora 21:00, în The Silver Church Club din Bucureşti. Accesul este permis incepând cu ora 19:00.

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.