zf

„Zilele Filosofiei” sărbătorite la Librăria Cărtureşti (Verona) 13-14 noiembrie 2010

Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti organizează sâmbătă, 13 noiembrie şi duminică, 14 noiembrie, “Zilele Filosofiei”, eveniment ce marchează aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea facultăţii şi Ziua Internaţională a Filosofiei.

La această dublă sărbătoare, care va avea loc în librăria Cărtureşti (Verona), îi invităm să participe pe toţi cei care cred în dialog şi în libertatea de a pune întrebări. Vor fi alături de noi membrii facultăţii, studenţi şi profesori, prieteni ai acesteia, reprezentanţi ai presei şi societăţii civile.
Ziua de sâmbăta, 13 noiembrie, este dedicată unei lansări de carte şi unei dezbateri. Începând cu ora 16.00, vă propunem o discuţie pe marginea volumului „Filosofia ca mod de viaţă”, semnat de asist. dr. Cristian Iftode şi apărut la Editura Paralela 45, Bucureşti, 2010. Urmează, la ora 18.00, o dezbatere asupra rolului filosofului, al absolventului de filosofie, în societatea zilelor noastre: „Filosoful, tinichigiul şi societatea”.
Duminică, 14 noiembrie, la ora 16.00, evenimentul va continua cu lansarea volumului „Cuvinte, teorii şi lucruri – Quine în perspectivă”, apărut anul acesta la editura Pelican. Volumul este rodul colaborării dintre profesori de la Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucureşti, şi de la prestigioase universităţi din Australia şi S.U.A. Începând cu ora 18.00, propunem o discuţie asupra stării dezbaterii publice din România: „Filosofie şi dezbatere publică”.
Nu în ultimul rând, în parteneriat cu Librăria Cărtureşti, Facultatea de Filosofie lansează programul „Un filosof vă recomandă o carte”. În cele două zile ale evenimentului, în intervalul 14.00-16.00, profesori ai Facultăţii de Filosofie vor sta la dispoziţia cititorilor de filosofie care vor păşi pragul librăriei Cărtureşti, cu informaţii şi îndrumări.
Facultatea de Filosofie a organizat anul acesta mai multe evenimente, cel mai recent fiind a treia ediţie a „Bucharest Conference in Applied Ethics”. Facultatea de Filosofie este facultate fondatoare a Universităţii din Bucureşti, iar în prezent oferă celor peste 800 de studenţi programe de studii de licenţă, masterale, doctorale şi postdoctorale.

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.