Adrian Enescufb-01

Lansare Adrian Enescu:FUNKY SYNTHESIZER 2.0

Adrian Enescufb-01Cărturești, A&A Records și Fundația MUZZA va invită miercuri, 12 noiembrie, ora 12:00 în Ceainăria Cărturești Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15) la cel mai nou proiect al muzicianului ADRIAN ENESCU, albumul FUNKY SYNTHESIZER 2.0.

Discul „FUNKY SYNTHESIZER 2.0” (2014-A&A Records) este un material updatat față de celebrul vinil apărut în 1984, acesta având piese care nu au putut intra atunci pe vinil din cauza spațiului informațional limitat al acestuia. Adrian Enescu a completat CD-ul cu alte muzici electronice, instrumentale sau vocale, compuse între 1978 și 1985, o piesă din 1993 și una foarte recentă, din 2014.

Anul acesta, Adrian Enescu a primit Premiul “CD-ul anului” pentru albumul BIRD IN SPACE la Gala Premiilor de Jazz / Premiile MUZZA pe 2013, ediția a XII-a.

În 2013, Adrian Enescu a fost premiat cu „Lifetime Achievment Award” la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania și a primit Premiul de Excelență la Gala Premiilor de Jazz/Premiile MUZZA pe 2012.

De-a lungul carierei sale a primit nu mai puțin de  15 premii din partea Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și 20 de premii din partea Uniunii Cineaștilor din România, fiind unul dintre cei mai premiați compozitori și producători de muzică din țară.

Adrian Enescu (n. 31 martie 1948) este unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni şi compozitori români, renumit pentru coloanele sonore a circa 65 de titluri ale cinema-ului românesc şi european. Este unul dintre pionierii muzicii electronice din România, abordând genul încă din anii ’70. A absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, a fost audient al Facultății de Muzică Electronică a Universității Stanford (California) şi este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.
Compozițiile sale au fost incluse în celebrele colecții de muzică ambientală Buddha Bar și Cafe del Mar.
A compus muzică de film,  de teatru şi balet pentru companii prestigioase din Belgia, Italia, Olanda, Japonia, China sau Australia, şi în țară pentru spectacole de operă și teatru montate de Alexandru Darie (Orfeu şi Euridice, Anatomie. Titus. Căderea Romei, Triumful dragostei etc.). În ultimii ani, compune muzică electro-acustică, muzică simfonică şi jazz.

Toate piesele de pe CD sunt compuse, mixate si masterizate de Adrian Enescu.

Producator Executiv: Andi Enache

Producator Artistic:Alexandru Șipa

Artwork & DTP: Adi Paun

CD-ul Adrian Enescu – FUNKY SYNTHESIZER 2.0 este  produs și distribuit în exclusivitate în România de A&A Records.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.