afis-lansare

Lansare de carte. Iron Curtain Graphics. Eastern European Design Created

Cărtureşti şi Atelierul de Grafică vă invită la lansarea albumului „Iron Curtain Graphics. Eastern European Design Created Without Computers” realizat de Carla Duschka și Ciprian Isac şi publicat la editura Gestalten, Berlin.
Evenimentul va avea loc în mansarda 15 din Cărtureşti Verona începând cu ora 19.00, în cadrul proiectului ROD (Romanian Design).
Albumul va fi lansat în prezenţa autorilor textelor, Angelo Mitchievici și Caterina Preda, precum şi a contributorului Mihai Tudoroiu.

Iron Curtain Graphics este rodul muncii unor pasionaţi de vizual şi, în aceeaşi măsură, recunoaşterea acestui efort. Este prima colaborare dintre un editor român şi editura germană Die Gestalten, foarte cunoscută în lumea publicațiilor de artă, design.

Cele două volume Grafica fără computer apărute în România la editura Atelierul de grafică au constituit punctul de plecare pentru această nouă carte. Cu foarte multe materiale noi și într-un format mai mare, albumul de 208 pagini circulă deja în toată lumea.

În fond, Iron Curtain Graphics poate fi privit ca un manual pentru cei care-și caută inspiraţia în idei, tehnici şi modele provenite din munca anonimă a graficienilor din spatele Cortinei de Fier, mai curând decât în softurile de ultimă generaţie.
Dincolo de conceptele şi tehnicile folosite şi rezultatul acestui mariaj, rămânem cu obiecte şi mesaje codate ideologic, pline de cele mai multe ori de un umor involuntar.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.