marfa

Lansare de carte: Marfă reîncărcată

 

Joi 26 ianuarie ora 19.00, Librăria Cărtureşti – Café Verona

Lansare de carte – Marfă reîncărcată

în prezenţa autorilor: Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, Sorin Gherguț, Dan Pleșa, Bogdan O. Popescu

Prezintă Florin Iaru

 

 

În 1996, cei cinci autori publicau o antologie colectivă intitulată Marfă. Pentru ei era aproape un debut colectiv, care prefața inspirat cărţile de poezie pe care poeţii aveau să le publice de atunci.

Într-un experiment unic, cei cinci se întâlnesc după cincisprezece ani, în paginile unui nou volum cu poezii inedite: Marfă reîncărcată. Pentru a demonstra că poezia şi prietenia pot fi durabile.

Joi, 26 ianuarie, de la ora 19:00, Editura Brumar vă invită la lansarea oficială a acestei antologii ”reîncărcate”  în Librăria Cărtureşti (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13).

Despre Marfă reîncărcată:

 

Horia Gârbea:  “Judecînd drept, chiar dacă au cîștigat experiență, ei nu s-au schimbat stilistic radical, au păstrat cu toții un aer adolescentin care vine de fapt din cel al avangardei optzeciste de la care se revendică.

 

Marius Chivu: “Vremea antologiilor a apus, aşadar, de ceva vreme (astăzi oricine poate publica individual, antologiile nu se mai poartă, sînt doar retrospective, de autor sau tematice), astfel că Marfă (1996) devine prima (şi va rămîne poate singura) antologie reîncărcată.

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.