buc rawlogo dr2

MayDay

buc rawlogo dr2“Si MAREA si OMUL au tainele lor. Nici MAREA, nici OMUL nu doresc ca acestea sa ramana ascunse pe vecie”. Acesta esto motto-ul pe care Constantin Costache, comandant de cursa lunga, l-a ales pentru MayDay, cartea pe care el o caracterizeaza in cuvinte putine ca fiind “cartea unui marinar, cu si despre marinari.”

El ne martureste ca secretul tariei marinarului consta in a sti sa-si foloseasca timpul pe mare.  “A sta inert, cu gandurile zburdand aiurea, inseamna sa te abandonezi, putin cate putin, in bratele disperarii”. Constantin Costache spune ca a inteles asta “vazand pe mare oameni topiti de griji sau de dor, oameni care-si faceau probleme chiar atunci cand acestea nu existau”.

Vineri, 11 octombrie , incepand cu ora 18:00, va invitam la Carturesti Verona , ca sa descoperim impreuna mai multe despre marinarii de ieri si de azi, despre tatii, sotii, prietenii sau fiii nostrii. Oameni ale caror vieti trec si se petrec mai mult in larg, decat pe uscat. Oameni aflati la carma gigantilor de fier care, uneori, devin vulnerabili in fata naturii. Oameni care admit ca, daca ar avea sansa de a o lua de la capat, ar allege tot marinaria. Oameni de la care invatam ca pasiunea intrece pericolul.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.