ARNALDS_promo_picture

Ólafur Arnalds concertează pentru prima oară în România!

Muzică clasică, ambientală şi electronică combinată într-un stil original, recunoscut internaţional – Ólafur Arnalds la București în data de 21 Noiembrie 2013 la Sala ArCuB, în turneul de promovare al celui mai recent album al său „For Now I Am Winter”.

 

Compozitorul, multi-instrumentalistul și producătorul Ólafur Arnalds este un artist care se inspiră din nenumărate surse păstrându-şi în același timp sunetul original, recunoscut de publicul său din întreaga lume. De la debutul său din 2007, prin albumul „Eulogy For Evolution”, artistul islandez de 26 ani şi-a construit o audienţă internaţională şi este cunoscut pentru compoziţiile sale care îmbină muzica clasică, indie-pop, ambientală şi electronică într-un limbaj muzical unic.

Artistul şi-a început cariera muzicală activând ca baterist în câteva trupe de rock ale genului hardcore/metal. Nu după mult timp a fost solicitat să scrie intro-uri şi outro-uri instrumentale pentru trupa germană Heaven Shall Burn, conturându-se astfel o carieră în domeniul compozițional. După apariția albumului de debut au urmat o serie de 4 EP-uri și 2 albume de studio, primite cu un interes din ce în ce mai crescut de către public. Ólafur Arnalds este în același timp binecunoscut și pentru proiectele sale în calitate de compozitor al coloanelor sonore pentru baletul “Dyad 1909”, serialul “Broadchurch” sau filmul “Another Happy Day”.

Anul acesta, în luna februarie, Ólafur Arnalds şi-a lansat cel mai recent album, „For Now I Am Winter”, într-un parteneriat în premieră cu casa de discuri Mercury Classics. Acest album extinde explorările muzicale anterioare ale artistului prin includerea pentru prima dată în compozițiile sale a unei orchestre filarmonice și a unui solist vocal (care intrepretează patru dintre piesele albumului).

Albumul este susținut de un turneu masiv în Europa si Statele Unite. În România, concertul va avea loc în Bucureşti, pe 21 Noiembrie 2013, la sala ArCuB (Str. Batiște nr. 14), și face parte din ultima serie a turneului european din 2013.

Biletele la concert, cu prețuri între 90 lei și 120 lei, sunt disponibile în rețeaua Eventim.

Un eveniment organizat de InterArtist, recomandat de Radio România Muzical și susținut de Forbes, Hotnews, librăriile Cărturești, Mixtopia și sub25.ro.

 

Ólafur Arnalds:

Videoclip Ólafur Arnalds – ”Old Skin”: http://y2u.be/PXkc2GLPl6I

InterArtist:

Website oficial: http://www.interartist.ro

Facebook: http://www.facebook.com/Interartist

Twitter: https://twitter.com/InterArtist

 

ARNALDS_promo_picture

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.