parinti

“Părinţi³” – 3 ateliere pentru a deprinde meşteşugul de a fi părinte

Centrul DMC de Psihoterapie şi Educaţie Complementară şi Cărtureşti vă invită, părinţi (cu tot cu prunci), viitori părinţi, specialişti, la seria de ateliere de parenting “Părinţi³”, pentru a deprinde arta de a fi părinţi la puterea a treia. Carina Dragu, medic şi psihoterapeut şi Mircea Dragu, psiholog psihoterapeut (şi părinţi a trei copii) vă invită să discutăm cu cărţile pe masă despre meşteşugul e a fi părinte şi cum se deprinde el. Atelierele au loc în ceainăria librăriei Cărtureşti de pe strada Mercy 7, Timişoara, de la ora 19, în zilele de 23 septembrie, 30 septembrie şi 7 octombrie 2011. Accesul este gratuit.

 

Cele trei ateliere au ca punct de pornire trei apariţii de la Editura Trei :
Arta de făuri oameni” – Virginia Satir
Limbajul secret al copiilor. Cum să-ţi înţelegi mai bine copilul” – Lawrence E. Shapiro
Cum să ne educăm copiii” – Aldo Naouri

Sunt mulţi cei care spun: “Copilul meu este cea mai mare realizare a mea”. Sunt mulţi cei care spun “Responsabilitatea de a creşte un copil în lumea asta nebună e prea mare”. Alţi mulţi spun: „A educa un copil vine de la sine”. Mulţi suntem părinţi ocupaţi, mulţi suntem părinţi de preşcolari energici, mulţi suntem părinţi de adolescenţi furioşi. Cert e că viaţa unei familii seamănă cu un aisberg: majoritatea oamenilor cunosc doar o zecime din ceea ce se întâmplă.

„Părinţii dintr-o familie care favorizează dezvoltarea îşi dau seama că problemele apar, pur şi simplu, pentru că viaţa le aduce în cale, şi vor continua să caute soluţii creative pentru fiecare nouă problemă care apare. Pe de altă parte, familiile cu probleme îşi consumă energiile încercând în van să oprească apariţia problemelor; iar când problemele apar — şi, bineînţeles, problemele apar întotdeauna — aceşti oameni nu au resurse pentru a rezolva crizele.” (Virginia Satir)

În luna septembrie puteţi achiziţiona cele trei cărţi la preţul a două. Promoţia se încadrează în campania 2+1 valabilă în luna septembrie în librăriile Cărtureşti pentru toate cărţile apărute la Editura Trei.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.