muzica regelui

Un eveniment regal la Cărtureşti Timişoara: lansarea CD-ului cu album “Muzica Regelui”

Curtea Veche Publishing continuă să dezvăluie crâmpeie din viaţa şi gândurile Familiei Regale a României. Duminică, 2 octombrie 2011, începând cu ora 16:30, CD-ul cu volum “Muzica Regelui”, realizat în coproducţie cu Radio România, va fi lansat în Librăria Cărtureşti din Iulius Mall Timişoara (Str. Aristide Demetriade, nr. 1), în prezenţa ASR Principesa Margareta şi a ASR Principele Radu ai României. Evenimentul are loc după lansările din Bucureşti (24 septembrie) şi Arad (2 octombrie, ora 14:00).

 

CD-ul este lansat cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a Regelui Mihai I, pe care Majestatea Sa o va sărbători pe 25 octombrie 2011.

 

Muzica Regelui cuprinde melodiile preferate ale Regelui, poveşti despre cum Majestatea Sa a descoperit aceste compoziţii şi câteva scurte prezentări ale unor personalităţi marcante ale muzicii, totul ca „un omagiu adus muzicienilor care au făcut posibilă această muzică şi Regelui cu minunata sa personalitate, fiind, totodată, şi un gând bun adresat tuturor celor care vor decide să-şi aşeze pe raft acest disc.”

 

După ce veţi citi şi asculta “Muzica Regelui”, veţi descoperi că muzica a făcut parte dintotdeauna din viaţa familiei regale, iar dincolo de cele 15 melodii se ascund amintiri dragi ale Regelui Mihai I: de la momentele în care învăţa să cânte la pian până la cele în care cunoştea compozitori români valoroşi şi la cele în care muzica îl ajuta să se regăsească pe sine.

 

Principele Radu al României povesteşte cum Regele Mihai I îşi aminteşte simfonii impresionante sau orchestre care l-au lăsat cu lacrimi în ochi. Cât de dificil a fost să se reintegreze în societatea românească în timpul comunismului, singurătatea, izolarea simţite. Dar şi modernitatea vieţii de acum, când Majestatea Sa şi Regina Ana a României ascultă CD-uri, privesc videoclipuri pe Youtube şi vorbesc cu Principesele pe Skype.

 

“Muzica Regelui”, prin poveştile şi piesele selectate, recreează o parte din atmosfera deceniilor trecute: serate muzicale în jurul unui pick-up, muzică clasică, concerte simfonice şi bomboane de ciocolată oferite de Yehudi Menuhin la un prânz la vila sa din Elveţia. CD-ul trimite de la „Concertul pentru pian nr. 1 al lui Franz Liszt şi opusuri beethoveniene, până la “Bolero” de Maurice Ravel, tangourile interpretate de Boston Simphony Orchestra sau muzica uşoară a lui Bing Crosby. Toate înregistrările reunite pe CD provin din Arhivele Radio România.

 

“Muzica Regelui” reprezintă a doua iniţiativă a Familiei Regale de a dezvălui publicului amănunte ce nu pot fi găsite în nicio carte de istorie. Prima dintre ele, “Cartea Regală de bucate” a ASR Principesa Margareta a României, publicată în noiembrie anul trecut de Editura Curtea Veche, s-a bucurat de un foarte mare succes, fiind cea mai bine vândută carte a anului 2010.

 

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.