vacantacarturestibucuresti

Povești de vacanţă. Scriere creativă pentru copiii de 9- 14 ani

vacantacarturestibucurestiMeda Popea- Arts & Events pornește marţi, 15 iulie 2014, o serie de vacanţă a laboratorului de scriere creativă pentru copii, dedicat celor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, intitulat “Povești de vacanţă”.  Laboratorul cuprinde șase module a câte 120 de minute și va avea loc la Cărturești Verona, în fiecare marti, de la 11.00 la 13.00. Un atelier de experienţe narative derulat într-un spaţiu prietenos, al cărţilor și poveștilor, in mansarda copiilor.

Cătălin, 9 ani, participant la cursul anterior: “ Mi-a plăcut foarte mult acest curs. Meda ne-a lăsat să scriem povești din ce in ce mai grele. Simona, cu obseditatea (obsesia) de a scrie lucruri adevărate, Irina, cu prinţesele, eu, cu imaginţia, ne-am criticat și ne-am corectat, dar ne-am și împrietenit. Una peste alta, a fost super!”.

Meda Popea, filolog, profesor și trainer al platformei Meda Popea-Arts and Events: “Lucrez de mulţi ani cu copiii.  Acest curs mi-a reconfirmat  cât de serioși sunt copiii atunci când se joacă. Pentru că la curs ne jucăm cu cuvintele și apoi ne bucurăm de povestirile scrise”.

Micii scriitori învaţă să își construiască poveștile pornind de la instrumente simple, care se află la îndemâna lor. Ii ghidam prin lumea cărţilor și a poveștilor, descoperim de ce ne place un personaj sau o anumită poveste,  de ce ne-am plictisit citind o alta sau cum am vrea noi sa schimbăm finalul unei carţi cunoscute.

E bine să citești povești, dar parca și mai bine este sa le scrii, să îţi imaginezi tu singur personajele și să le conduci așa cum vrei tu pe tărâmuri vrăjite, în cosmos sau poate doar până pe terenul de sport. Le poţi alege numele, dar și caracterul, le poţi face simpatice, trăznite, urâcioase sau aventuroase, le poţi pune în barcă sau într-o navetă spaţială și le poţi da însoţitori și ajutoare de nădejde, care mai de care mai neașteptate.

Trucuri și retete pentru ca imaginaţia și spiritul de aventură ale copiilor-scriitori să se reflecte în povestiri bine scrise, care să fie citite cu plăcere și uimire de cei din jur, fie ei părinţi, fratţ, colegi sau chiar de profesoara de română.

La cursul anterior, am călatorit la Londra și am luat ceaiul cu regina, am avut și detectivi la fabrica de bomboane, un nor buclucaș s-a stabilit tocmai în Sahara, un cub de zahăr s-a sfarâmat de prea mult stres… și exemplele ar putea continua. Sase întâlniri urmate de fiecare dată de câte o povestire scrisă individual de fiecare participant. La finalul cursului, adunăm povestirile într-o carte virtuală, pe liternet.ro și le trimitem în lume spre noi cititori.

Parteneri media:  Blitz TV, bigcitylife.ro, bookuria.info, itsybitsy.ro, liternet.ro, melc-codobelc.ro, onlinegallery.ro, urbankid.ro, Senso TV, sfatulparintilor.ro.

Detalii curs:

Preţ: 480 lei (TVA inclus)/ persoană

Modalităţi de plată: cash, integral, înainte de începerea primului modul.

Detalii, înscrieri și rezervari loc la telefon (0729 609102).

FB: Meda Popea- Arts & Events.

Meda Popea- Arts & Events este o platformă care reunește proiecte artistice și ateliere de creaţie. Promovăm frumosul, creativitatea și iniţiativele artistice în formele cele mai diverse. Am reunit sub o singură “pălărie” concepte creative care transmit oamenilor că doar bunul simţ și reîntoarcerea la valorile simple, la cultură și artă, la informaţie consistentă, la învăţătură temeinică și educaţie ne pot face viaţa mai bună.

Credem în principiile clasice ale binelui, adevărului și frumosului, precum și în ideea legăturii indisolubile între util și plăcut, pe care le promovăm prin evenimente, ateliere de creaţie, workshop-uri, proiecte artistice.

Printre atelierele noastre cele mai iubite:

  • lecţii de limbi străine (engleză, franceză) pentru copiii
  • atelierele de artă furoshiki pentru copii, în care aplicăm învăţăturile stravechii arte japoneze de împăturire și înnodare a materialelor textile
  • atelierele de “gusturi, arome și limbi străine” dedicate copiilor
  • atelierele de desen și pictură pentru copii

La acestea se adaugă atelierele dedicate adolescenţilor și adulţilor: furoshiki, croșetat, frământat pâine, caligrafie,  limbi străine sau limba română pentru expatriaţi.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.