trei prieteni

Explozie de culoare la Cărturești. Trei artiști expun în ceainăria Cărturești Verona

Căsuțe, magarusi, femei orientale și peisaje în culori vii se regăsesc în pânzele lui Ammar Alnahhas. Artistul a venit din Siria acum 13 ani și s-a îndrăgostit iremediabil de țara noastră. Pentru el, peisajele românești de munte sau deal, pădurile, câmpurile de floarea soarelui sunt pline de exotism pe care nu obosește să îl surprindă în fiecare pânză altfel. Îi sunt dragi Delta, cetatea Sighișoarei, centrul vechi din Târgoviște și se simte la fel de român ca noi. Este absolvent al Facultății de Arte Fine de la Damasc, Siria, și a expus sute de lucrări peste tot în lume.

 

Jumătate român, jumătate grec, Alexandros Karciucas este un maestru al peisajelor marine. Originile sale elene ies la suprafață de fiecare dată când se așează în fața șevaletului și dragostea pentru apă o exprimă în culorile Adriaticii mai bine ca nimeni altul. Primul profesor a fost chiar tatăl sau, Ioan Pintilii Karciucas, cu care a pictat biserici în România și, bineînțeles, Grecia. Alexandros a realizat până acum peste 500 de lucrări care se regăsesc în colecții din SUA, Turcia, Olanda, Germania, Italia, Portugalia, Canada, Australia.

 

Rareș Kerekes s-a născut la Sighișoara și a început să picteze de mic. Primii săi cumpărători au fost turiștii străini care vizitau cetatea. Mai târziu a avut ocazia să-l întâlnească pe maestrul Constantin Piliuță, care i-a admirat și cumpărat o lucrare. Avea atunci 17 ani. Pânzele sale abundă în peisaje citadine, dealuri transilvane, flori și portrete realizate în stilul său inconfundabil. A terminat Universitatea de Arte Plastice din Cluj, iar acum pictează și predă educație plastică și vizuală elevilor de liceu. A avut expoziții peste tot în țară, iar lucrările sale sunt în colecții particulare în Grecia, Bulgaria, Ungaria, SUA.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.